25. nov. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Lykkelig Birthe Kjær: Nu har jeg mor tæt på

Birthe Kjær
Birthe Kjær
Foto: Mikael Rieck
Efter et besøg i "Værkstedet - nyt liv i gamle minder" på TV 2 Fri har Birthe Kjær fået repareret et særligt smykke, som hun har arvet fra sin mor.

Birthe Kjær var bare 36 år gammel, da hun i 1984 mistede sin mor til kræft, men hun har arvet et keramiksmykke fra hende, som har stor betydning.

Det har dog været gået i stykker i mange år og derfor har det været gemt væk i en skuffe.

Men som man kunne se onsdag aften i TV 2 Fri-programmet ”Værkstedet – nyt liv i gamle minder”, er der nu lavet om på det, for det fine smykke er nu igen i et stykke.

Birthe Kjær: Det gik over al forventning

Hans Pilgaard er vært i programmet, hvor nogle af Danmarks absolut bedste håndværkere gennem de seneste uger har repareret en masse ødelagte og betydningsfulde genstande.

Og altså også Birthe Kjærs keramikstykke, som hun har arvet fra sin mor.

- Det gik over al forventning, fortæller Birthe Kjær, der selv forgæves har prøvet at lime det fine smykke.

https://imgix.billedbladet.dk/20200903_mr_frilandsmuseet_05.jpg
BIrthe Kjærs med sit fine smykke
Foto: Mikael Rieck

Birthe Kjær var imponeret

I programmet lykkedes det keramikkonservatoren at klinke smykket, og det gjorde stort indtryk på Birthe Kjær. - Når Birthe fortæller om, at det er hendes mors, som hun mistede for 40 år siden, og at det minder hende om hendes mor, at hun savner sin mor, så bliver det pludselig meget mere end bare et smykke. Jeg spurgte Birthe, hvordan hun havde det, da hun fik smykket tilbage, men jeg kunne se i hendes øjne, hvor glad hun blev, så jeg behøvede slet ikke spørge, fortæller Hans Pilgaard.
Birthe Kjær er imponeret over det flotte resultat, og efter smykket har været gemt væk i 40 år, vil hun nu også begynde at gå med det.
- Det kan du tro, jeg skal. Jeg vil glæde mig over at bruge det. Det er jo min mor, jeg pludselig får tæt på, fordi jeg ser hende for mig hele tiden med det her smykke på. Hun elskede at have det på, så det betyder rigtig meget. Jeg har opdateret det lidt, for min mor havde det i en sølvkæde. Dengang var der ikke opfundet lædersnore, men det passer perfekt til. Så nu er det pludselig også blevet moderne, fortæller Birthe Kjær med et smil.
Læs hele interviewet med sangerinden og Hans Pilgaard i BILLED-BLADET nr. 48, der er på gaden torsdag.
https://imgix.billedbladet.dk/20200903_mr_frilandsmuseet_08.jpg
Birthe Kjær og Hans Pilgaard
Foto: Mikael Rieck

Læs mere om: