15. nov. 2022
Af Karina Didriksen

Malene Schwartz: Derfor kan jeg aldrig være med i Badehotellet

Malene Schwartz.
Malene Schwartz.
Foto: Mikael Rieck
Der er en særlig grund til, at vi ikke får ”Matador”-stjernen Malene Schwartz at se i tv-serien ”Badehotellet”.

Malene Schwartz blev berømt for at spille den skrøbelige og neurotiske Maude Varnæs i den legendariske DR-serie ”Matador” tilbage i 1978, og rollen har hængt fast på hende lige siden.

Faktisk har hun haft svært ved at få roller på grund af den ikoniske karakter, hun spillede.

- Ja. Jeg har nærmest ikke været med i nogen film efter ”Matador”! Og jeg har altså lavet mange film inden da, understregede Malene Schwartz, da hun deltog i talkshowet ”En aften med de stærke kvinder fra Matador” på Nørrebro Teater.

https://imgix.billedbladet.dk/2022-11-15/9529870c.jpg
Foto: Rolf Konow/DR

Alle 24 afsnit af ”Matador” kan i øjeblikket streames og genses på DRTV.

Fra Matador til Badehotellet

”Matador” var en af de mest sete danske tv-serier nogensinde, og i dag er det TV 2-serien ”Badehotellet”, som er blevet en massiv succes.

Mens ”Matador” foregik i den lille provinsby Korsbæk i årene 1929-1947, foregår ”Badehotellet” på Andersens Badehotel i årene 1928-1946 – hvor sæson 10 slutter.

Mange kendte, danske skuespillere har haft gæsteroller i den populære TV 2-serie, men ikke 86-årige Malene Schwartz. Og det kommer hun heller ikke til af en helt særlig årsag.

- Jeg vil sige, at hvis jeg pludselig skulle være med i ”Badehotellet” – og det skal jeg jo ikke – så ville folk jo også tro, at det var Maude, som dukkede op! Og det går jo ikke, udbrød hun med et grin.

Læs mere om: