Mandag, 20. marts 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Niels Haugaard var adfærdsvanskelig, og så endte han på børnehjem

Niels Hausgaard.
Niels Hausgaard.
Foto: Hanne Juul
Da Niels Hausgaard var i starten af sin tidlige ungdom, blev han sendt på børnehjem af sine forældre.

Niels Hausgaard en måske noget af det tætteste, vi kommer på en vaskeægte folkekær musiker.

Han har i tæt på en livstid turneret landet rundt med sin skæve, satiriske musik – og sin gæve, nordjyske humor.

Men helt sådan startede det ikke for den 78-årige Niels Hausgaard.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han var nemlig adfærdsvanskelig, og det gjorde, at hans forældre sendte ham på børnehjem. Det fortæller han til Cecilie Frøkjær i ”Deja-vu med Frøkjær” på TV 2 Charlie.

Han kan ikke huske, hvorfor han blev betragtet på den måde – men det var en anden tid, og han var blevet smidt ud af skolen.

Det er dog ikke en tid, han husker tilbage på som hverken traumatiserende eller hård. Nærmere mere med forståelse. For hvad skulle hans forældre egentlig ellers stille op. Men det var ikke noget, de talte om – og det er faktisk heller ikke noget, han som sådan, gider at tale om i dag, fortæller ahn til Cecilie Frøkjær.

- Det er noget underligt noget at snakke om. De, der gør det i den bedste mening, de bliver lidt offergjort, og jeg har aldrig følt mig som et offer. Det gjorde jeg heller ikke dengang. Det er svært at snakke om, uden du siger: ”Det var synd for dig” – og det kan jeg ikke have, lyder det til TV 2 Charlie-programmet.

Og han var faktisk glad for at være der, og han tænker på stedet ret ofte.

Det har også på mange måder betydet, at han i dag – og i en tidlig alder – begyndte at tænke socialt.

- Jeg spillede i mange år i de store fængsler op til jul, hvor der også sad nogle af mine gamle venner. Jeg tænkte altid, det er et tilfælde, at det ikke er mig, der sidder der, fortæller Niels Hausgaard.

Og en af grundene til, at han ikke sidder der, tror han, har noget med ubetinget kærlighed at gøre. Han mener nemlig, at hvis man som menneske, har fået nok af det i opvæksten, så er man stærk på en helt særlig måde.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden