3. mar. 2022
Af Sofie Nymand

Nikolaj Lie Kaas ødelagde scene: Hulkede af grin

Nikolaj Lie Kaas og instruktør Anders Thomas Jensen 
Nikolaj Lie Kaas og instruktør Anders Thomas Jensen
Foto: Philip Engsig, Holger Rytter/ DR
Nikolaj Lie Kaas og instruktør Anders Thomas Jensen fortæller sjov anekdote fra filmsettet på ”Blinkende lygter”.

- Jeg var ikke så god til at holde masken.

Sådan lyder det fra skuespiller Nikolaj Lie Kaas i DRs nye program ”Dansk films bedste” – programmet hvor skuespillere og instruktører deler anekdoter og kommenterer på dansk filmhistorie og mindeværdige scener.

Det perfekte sceneri

I DR-programmet vises der klip fra filmen ”Blinkende lygter”, og her fortæller Nikolaj Lie Kaas og filmens instruktør Anders Thomas Jensen om tiden på settet:

- Nikolaj grinede hele tiden på den film. Der var så mange takes I ødelagde. Der var et billede af Nikolaj. Det var morgenlys, og bagved Nikolaj så man Oslobåden, der i morgendisen gled ud. Og jeg sad bare og tænkte ’det er fantastisk’. Og så siger Søren (Pilmark red.) noget, og så begynder Nikolaj at grine, fortæller instruktør Anders Thomas Jensen om det ellers så perfekte sceneri.

- Og du siger: ’Nu! Gør det igen. Færgen er der stadig. Gør det igen!’ Og jeg står og hulker af grin, fortæller Nikolaj Lie Kaas i DR-programmet.

Scenen kom senere i kassen – men uden færgen i morgendis.

Ikke sidste gang

Det blev dog ikke sidste gang, at Nikolaj Lie Kaas og instruktør Anders Thomas Jensen arbejdede sammen.

Tre år efter ”Blinkende lygter” filmede de ”De grønne slagtere”, og senest medvirkede Nikolaj Lie Kaas i Anders Thomas Jensens ”Retfærdighedens ryttere” fra 2020.

Læs mere om: