10. maj. 2021
Af Marianne Singer

Passioneret Sofie Linde: Det ønsker jeg for mine døtre

Sofie Linde. 
Sofie Linde.
Foto: Lars H. Laursen
Tv-vært Sofie Linde har helt klare ønsker for sine døtres fremtid.

Tv-vært Sofie Linde er sammen med Joakim Ingversen stolt forældre til Trine på tre år og Søs, der blev født den 4. februar i år.

Sofie Linde sammen med sine døtre i et nye billede på Instagram, som BILLED-BLADET har fået lov at vise:

I onsdags modtog Sofie Linde den flotte pris, "The Womenomics Impact Award 2021" i anerkendelse af hendes rolle i at genantænde #MeToo bevægelsen i Danmark, som for alvor tog fart i sensommeren 2020, da Sofie Linde italesatte behovet for lige løn og respekt på arbejdspladsen som vært ved Zulu Comedy Galla.

Det skete under årets Womenomics Nordic Business Conference, hvor hun i et interview i forbindelse med prisoverrækkelsen blandt andet fortalte, hvad hun ønsker sig for sine døtre i fremtiden.

Handler om døtrene

I interviewet med stifteren af Womenomics Nordic Business Conference og formanden for priskomitéen, Tine Arentsen Willumsen, taler hun om, hvordan både Tines og hendes egne døtre kan få en tryg arbejdsplads i fremtiden.

– Det er jo lige præcis mine døtre, dine døtre og de unge piger, det hele handler om. Når jeg ser tilbage på, hvad jeg har oplevet, føler jeg, at vi voksne har en forpligtigelse til at ændre til det bedre. Jeg håber, at når vores døtre skal på arbejdsmarked, at de ikke skal lave et alarmberedskab kvinderne imellem på arbejdspladsen om, hvem man skal undgå til julefrokosten, at man ikke er nødt til at sikre sig, at alle er kommet sikkert hjem, at man ikke er nødt til at tage sig alle de her forholdsregler, som vi gør fuldstændig ubevidst, blot fordi vi er kvinder. Det håber jeg for mine døtre. Og jeg håber ikke, at vi skal diskutere lønninger og at der er noget, der hedder en kvindeløn, lød det blandt andet fra Sofie Linde.

Sindssygt glad

Forinden havde hun forklaret, hvor glad hun er for prisen, som også kronprinsesse Mary modtog i 2017.

- Jeg synes, at det særlige ved denne pris og grunden til, at den går lige i hjertekulen er, at det betyder, at erhverslivet har lyttet til trommeslagene. For det er jo netop hos erhvervslederne, at det hele starter. Det er jo dem, der skal gå forrest for at sikre lige løn mellem mænd og kvinder og respektable forhold på tværs af kønnene, så vi sammen kan arbejde henimod, at ligestilling er noget vi har - ikke noget vi kæmper for. Og det er jeg sindssygt glad for, tusind tak!, lød det begejstret fra Sofie Linde.

Læs mere om: