5. maj. 2021
Af Marianne Singer

Kæmpe hæder: Sofie Linde i kronprinsesse Marys fodspor

Sofie Linde og kronprinsesse Mary. 
Sofie Linde og kronprinsesse Mary.
Foto: Søren Jul Lamberth og Hanne Juul
Sofie Linde modtog onsdag en flot pris, som også kronprinsesse Mary tidligere er blevet hædret med.

De er begge passionerede, karismatiske og stærke personligheder, og nu har tv-vært og forfatter Sofie Linde også modtaget samme pris som kronprinsesse Mary.

Således fik Sofie Linde onsdag overrakt The Womenomics Award, der bliver tildelt stærke kvindelige rollemodeller, som ikke blot er ledere inden for hver deres felt, men også har brugt deres stemme til at inspirere og engagere andre.

En flot pris, som også kronprinsesse Mary modtog tilbage i 2017.

https://imgix.billedbladet.dk/20170516_han4756-1_1.jpg
Kronprinsesse Mary efter at have fået overrakt prisen i 2017.
Foto: Hanne Juul

Fokus på lige løn og respekt

Det var under årets The Womenomics Nordic Business Conference, en platform, der belyser kvinders stigende indflydelse på den globale økonomi, at Sofie Linde fik overrakt prisen.

Womenomics Award Komitéen valgte at tildele Sofie Linde The Womenomics Impact Award 2021 for at have genantændt #MeToo bevægelsen i Danmark, som for alvor tog fart i sensommeren 2020, da Sofie Linde italesatte behovet for lige løn og respekt på arbejdspladsen under Zulu Comedy Galla i september 2020.

Beæret helt ind i hjertekulen

"Med sit imponerende mod har Sofie Linde inspireret andre kvinder til at stå frem med beretninger om sexisme og forskelsbehandling på de danske arbejdspladser og har på flere områder sat sit præg på det danske samfund", lød begrundelsen endvidere fra juryen.

- Jeg er helt ind i hjertekulen beæret over at blive tildelt The Womenomics Impact Award. Det glæder mig virkelig, at også erhvervslivet har lyttet til trommeslagene og har set indad. For det er jo netop arbejdsgiverne, der skal sørge for ligeløn og respekt på tværs af kønnene på arbejdspladserne, så ligestilling i fremtiden er noget vi har, og ikke noget vi kæmper for, udtalt Sofie Linde efter at have fået overrakt prisen.

Fejrer stærke kvinder

Årets konference med overskriften "Driving Gender Diversity & Inclusion in the Business World of 2021", hvor kronprinsesse Mary holdt den virtuelle åbningstale, stillede med nordiske talere og internationale ledere skarpt på diversitet og inklusion, den kvindelige forbruger, skjulte fordomme og fremtidens erhvervsliv.

Priserne er blevet uddelt siden konferencens begyndelse for at fejre kvindelige rollemodeller og ekstraordinære ledere.

Seje prismodtagere

Læs mere om: