5. jul. 2020
Af Helle Skram de Fries

Rosa Kildahl jubler: De unge elsker hendes fars-retter

Rosa Kildahl.
Rosa Kildahl.
Foto: Hanne Juul
62-årige Rosa Kildahl har fat i de unge på Youtube med sine gammeldags farsretter.
Stort set alt hvad Rosa Kildahl kaster sig over bliver en succes. Den foretagsomme kvinde blev folkelig kendt og elsket, da hun i 2017 rykkede ind i ”Den store bagdyst”. Hun havde styr på kagedejen, godt humør og masser af muntre bemærkninger undervejs.
Rosa Kildahl
Rosa Kildahl
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Dysten vandt hun ikke, da hun måtte vinke farvel i semifinalen, men hun vandt mange seeres hjerter.

Begejstret balletmester

Seernes hjerter vandt Rosa Kildahl også, da hun i 2018 tog danseskoene på og deltog i ”Vild med dans” sammen med Esbern Syhler-Hansen.

https://imgix.billedbladet.dk/20180928_han7297.jpg
Foto: Hanne Juul
Også dommer og balletmester Nikolaj Hübbe blev begejstret for hendes smittende folkelighed. Faktisk så begejstret at Rosa Kildahl efterfølgende blev statist i balletten ”Napoli” på Det Kongelige Teater.
https://imgix.billedbladet.dk/20181103_lhl3926.jpg

Succes som YouTuber

For et års tid siden kastede gæve Rosa sig så ud i en helt ny disciplin som Youtuber. Også det har hun succes med. - Kanalen har kørt et års tid. Hver søndag laver jeg gode gammeldags retter - ofte farsmad, fortæller Rosa Kildahl til BILLED-BLADET. - Det er ikke spor svært, og det sjove er, at 55 procent af følgerne er mellem 18-34 år. - Altså unge mennesker. De vil gerne lære at lave gammeldags mad, konstaterer Rosa Kildahl.

Kødrand fra Matador

- Jeg er netop nået til kødrand. Den lærer Andersen ikke var begejstret for i ”Matador”, selv om han dog spiste den i mangel af bedre. - Kødrand er også lige så grå og kedelig som en mandag, men den kan sagtens smage dejligt, forsikrer Rosa Kildahl.

Læs mere om: