Mandag, 13. marts 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Rygning var Michael Falchs største problem: Sådan stoppede han

Michael Falch
Michael Falch.
Foto: Hanne Juul
Michael Falch har haft flere afhængigheder, men den værste var dog rygningen.

I TV 2 Charlie-programmet ”Deja-vu med Frøkjær” fortæller den danske sanger Michael Falch om en af de helt store laster, han havde i sine yngre dage.

Rygning.

For selvom han også har bakset med et alkoholmisbrug, så var misbruget af cigaretter værre. Det fortæller han Cecilie Frøkjær i programmet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Rygning har været mit livs største problem, fordi jeg var en så neurotisk afhængig ryger, at to pakker ikke var nok i døgnet. Jeg nåede frem til at stå op om natten og ryge, fortæller han i ”Deja-vu med Frøkjær”.

Og hvis man lever af at bruge sin stemme, så er det ekstra svært, hvis man også pludselig tyr til cigaretpakkerne. Det gjorde, at han inden hver koncert hele tiden måtte vurdere, hvor meget stemme han havde, og hvor meget skade han eventuelt havde gjort på sig selv og stemmebåndet.

Michael Falch kalder faktisk sit rygestop den største bedrift i sit liv. 

For selvom det var svært at stoppe med at drikke alkohol – så var det ”piece of cake” i forhold til rygestoppet.

Men hvordan gjorde han så?

Han startede rygestops-rejsen med nikotintyggegummi – neurotisk gnavende.

- Så skiftede jeg det ud med almindeligt tyggegummi. Neurotisk gnavende. Så begyndte jeg at æde Mariekiks. Jeg kunne ikke forstå, at jeg var begyndt at få så meget dunk. Indtil hun (en af hans døtre, red.) sagde: ”Er du klar over, hvor meget fedt der er i de der kiks?” Så jeg begyndte at æde knækbrød. Neurotisk. Min bil var et krummehelvede af knækbrød. Da det havde stået på i et års tid fra nikotintyggegummi til knækbrød, så var det som om ”Okay. Nu er jeg ved at være der. ”, fortæller han i ”Deja-vu med Frøkjær” på TV 2 Charlie.

Og i dag er det tyve år siden at Michael Falch røg sin sidste cigaret.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden