Onsdag, 27. januar 2016 — af af Hanne Rask

Simi Jan flytter til Istanbul

Simi Jan
Simi Jan.
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Trods flytterod nåede krigskorrespondenten Simi Jan dog lige til biografpremiere på den prisbelønnede "Motley's law" tirsdag aften.

- Jeg har så travlt. Jeg ligger i flytterod. Jeg flytter med min mand og min søn til Istanbul, fortalte krigskorrespondent Simi Jan, da hun kom hastende i sidste øjeblik til premieren på "Motley's law", der tirsdag aften havde premiere i Grand Teatret i København.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun og 99 andre fremtrædende danske kvinder var inviteret til at overvære dokumentar-filmen, om den kvindelige amerikanske forsvarsadvokat Kimberly Motley, der forlader mand og tre børn for at kæmpe for retfærdighed i retsystemet i Afghanistan.

Først drevet af ønsket om at tjene penge for at sikre sine børns fremtid, siden fordi hendes arbejde går hen og bliver en hjertesag.

Kimberley Motley selv var med til premieren i Grand, og Simi Jan har flere gange haft fornøjelsen af at møde Motley i Afghanistan, hvorfor hun naturligvis også måtte med til premieren.

LÆS MERE: Simi Jan: Min mand er min klippe

Simi Jan havde dramatisk fødsel

Og så besidder Simi Jan uden tvivl den samme styrke som filmens hovedperson.

I 2014 fødte hun sin søn flere måneder for tidligt under en arbejdsopgave i Gaza, og måtte længe blive i det krigshærgede land, før hendes søn var stabil nok, til at familien kunne komme hjem til Danmark.

Samtidigt har hun frygtløst rapporteret fra de mest barske krigszoner, ligesom hun har boet i både Pakistan og Aghanistan, og altså nu flytter til Istanbul.

Og kunne hun så brænde så meget for en opgave, at hun kunne forlade mand og barn i op til ni måneder af gangen – ligesom Kimberley Motley gør?

- Ja, det kunne jeg godt. Hvis man kan gøre en forskel et sted, så tror jeg på, at man godt kan forklare sit barn, at der er andre, der har mere brug for én i en periode, end barnet selv. Den slags skal ses i en kontekst, men jo…, smilede Simi Jan, inden hun begav sig ind i biografmørket.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden