1. sep. 2020
Af Niels Burgos

Tid til at mindes: Buster Larsen ville være fyldt 100 år

Buster Larsen
Buster Larsen
Foto: Britt Lindemann
Cirkus Buster. Hov-hov. Matador. Buster Larsen nåede det meste i sine over 60 år som elsket skuespiller.

Rollen som grisehandler Larsen i "Matador" bragte skuespilleren Buster Larsen til nye højder af hans popularitet. Men allerede inden, han relativt sent i sin karriere - som 58-årig - fik rollen som den livskloge grisehandler, havde han været en del af de fleste danskeres tv-hverdag.

https://imgix.billedbladet.dk/larsen3.jpg
Efter det populære tv-program kom filmen "Cirkus Buster" - hvor Buster Larsen bl.a. spillede sammen med sin lille søn, Jesper.
Foto: Aller Media

Cirkus Buster

Faktisk næsten siden de allerførste udsendelser i fjernsynet - med programmet "Cirkus Buster", der blev sendt i årene 1959-1961. Mange af de lidt ældre husker stadig titelsangen fra det populære program. Siden fortsatte han med flere andre tv-roller - en af de mest kendte var måske den vrede dansker i satireprogrammet "Hov-hov", hvor han udødeliggjorde ordet "lorteland!".

På scenen høstede han stor ros og Bodilpris for titelrollen i "Jeppe på bjerget", men det blev til et hav af roller i revyer - foruden de mange danske film, der havde den folkekære Larsen på rollelisten.

https://imgix.billedbladet.dk/larsen2.jpg
Buster Larsen med hustruen Lizzie.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Buster Larsen var gift to gange. I 1943-53 med skuespilleren Aase Norre, som han fik et barn med. Fra 1955 frem til sin død var han gift med Lizzie Ingemann - og parret fik tre børn sammen.

Larsen gik bort den 18, december 1993 -- 73 år gammel.

https://imgix.billedbladet.dk/larsen.jpg
Buster Larsen var en stor hundeven. På tv havde han Kvik i "Matador" - privat var det hans to elskede puddelhunde.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Læs mere om: