3. okt. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Tilbage efter 25 års pause: De kendte strømmer til gallapremiere på Riget Exodus

Mandag aften er der gallapremiere på Lars Von Triers "Riget Exodus", og det strømmer til med kendte gæster. Se billederne i galleriet herover.

De to første sæsoner af ”Riget” var et kæmpe hit, da de blev sendt i 1994 og 1997, og her 25 år efter er der fortsat mange, der med gru husker tilbage på serien og karakterer som Sigrid Drusse, Stig Helmer og Bulder.

Det er Lars Von Trier, som står bag den prisvindende tv-serie, og nu er han tilbage med den afsluttende sæson.

Stjernespækket gallapremiere

Manuskriptet til sæson tre var ellers færdigt for mange år siden, men optagelserne kom aldrig i gang - blandt andet fordi flere af de medvirkende fra de første sæsoner gik bort.

Men nu kommer den afslutning, som mange har ventet på, og i "Riget Exodus" medvirker både nogle af de oprindelige karakterer samt en række nye.

https://imgix.billedbladet.dk/riget-exodus_62cd4c11438be.jpg
Riget Exodus
Foto: Christian Geisnæs

Skuespillerne fra serien mødte mandag aften talstærkt op i Imperial-biografen i København, hvor der var gallapremiere på ”Riget Exodus”.

Hovedmanden bag, Lars von Trier, var naturligvis også med på den røde løber.

Uhyggen fortsætter

Der er premiere på ”Riget Exodus” søndag 9. oktober på streamingtjenesten Viaplay, ligesom man også på et senere tidspunkt vil kunne se den på DR.

Det er Bodil Jørgensen, der spiller en af de bærende roller i serien, som tager fat, hvor sæson 2 sluttede.

"Stærkt påvirket af spøgelsestv-serien 'Riget' søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften, da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til 'Riget' er begyndt at åbne sig på ny" lyder beskrivelsen i en pressemeddelelse.

I serien medvirker blandt andre Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Nicolas Bro, Tuva Novotny, Nikolaj Lie Kaas, Ghita Nørby, Søren Pilmark, Birthe Neumann, Birgitte Raaberg, Peter Mygind, Jesper Sørensen, Henning Jensen, Solbjørg Højfeldt, Laura Christensen, Alexander Skarsgård og David Dencik.

Se billederne af de mange kendte gæster på den røde løber til premieren på ”Riget Exodus” i galleriet herover.

GALLERI: Premiere på Riget Exodus (Foto: Hanne Juul)

Læs mere om: