1. okt. 2016
Af John Lautrup

TILLYKKE: "Badehotellet"s Lars Knutzon fylder 75 år

 Lars Knutzon
Lars Knutzon
Foto: Hanne Juul
Lars Knutzon har haft et langt og flittigt liv i den danske underholdningsbranche.

Lars Knutzon kan i dag fejre 75-års fødselsdag i bevidstheden om, at han har sat sig spor i stort set alle hjørner og afkroge af dansk underholdning. Han er flittigere end de fleste. På og bag scenen. Og foran kameraerne.

Det brede publikum vil især kende ham fra et væld af markante biroller i film og TV-serier. Der er ingen ende på, hvad han har medvirket i. Senest "Badehotellet", men også i "Borgen" spillede han en vigtig rolle som Birgitte Nyborgs politiske forbillede, Bent Sejrø.

https://imgix.billedbladet.dk/pix_4.jpg
Lars Knutzon i "Badehotellet"
Foto: TV 2

Lars Knutzon søn af Lulu Ziegler

Som iscenesætter har Lars Knutzon især gjort sig i den muntre ende af branchen. Han har instrueret farcer og lystspil i hobetal og også haft en hjælpende hånd med i opsætningen af det første "Ørkenens Sønner"-show og flere af Eddie Skollers og Tommy Kenters soloshows.

Lars Knutzon var først filmteknikerassistent i en række danske filmselskaber, inden han blev optaget på elevskolen ved Odense Teater. Han blev færdiguddannet i 1967 og har haft travlt lige siden.

Sceneblodet flyder ham i årerne. Han er søn af kabaretstjernen Lulu Ziegler og teaterlederen, Per Knutzon. Og han har givet blodet videre til sin dramatiker-datter, Line Knutzon.

Stort tillykke til Lars Knutzon.

LÆS MERE: Lars Knutzon: Sidse Babett Knudsen er en sød pige

Læs mere om: