25. okt. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Tomas Villum fik sig en barsk oplevelse i Afrika

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_n7b6813.jpg
Foto: Jan Winther
Filminstruktøren Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt kæmpede sig helt op på toppen af Afrikas højeste bjerg i god sags tjeneste.

En klatre-ekspedition med et par kendte ansigter som spydspidser har kæmpet sig til toppen af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro for at sætte fokus på og samle penge ind til støtteorganisationen KidsAid, der hjælper børn og unge på danske hospitaler.

Tomas Villum fik unik oplevelse

Turen til toppen af Kilimanjaro var en helt unik oplevelse for filminstruktør Tomas Villum Jensen og komikeren Jonas Schmidt samt de øvrige deltagere på KidsAid velgørenhedsturen.

Alle deltagerne klarede udfordringen og vandringen til toppen og retur, hvilket er ret udsædvanligt.

Tomas Villum fik opbakning fra safariguider

Undervejs var Tomas Villum, Jonas Schmidt og de andre danskere bakket godt op af Afrika-safaris guider og hele det lokale supportteam på 62 personer.

Den følelse af tryghed og støtte, mandskabet gav danskerne, gjorde bestigningen til en fantastisk oplevelse. Det var dog også en barsk omgang for flere af deltagerne, heriblandt Tomas Villum og Jonas Schmidt.

LÆS OGSÅ: Maria Montell besøger sin mand sammen med børnene

Psyken blev påvirket

Det fremgår helt tydeligt af en dokumentarfilm, som Villum og Schmidt har lavet om Kilimanjaro-turen, at det var en tur med fysisk hårde udfordringer. Højden det sidste stykke fra 4000 m til 5895 m, og det den gjorde ved kroppen og psyken, var uden tvivl det mest udfordrende ved turen til toppen af Afrikas højeste bjerg.

Dokumentar om ekspeditionen på DK4

Tirsdag 25. oktober kl. 20.15 på TV-kanalen DK4, vises dokumentarfilmen om Tomas Villum og Jonas' tur til toppen af Kilimanjaro i selskab med blandt andre Villums bedre halvdel Maria Montell.

Læs mere om: