Fredag, 16. december 2022 - af Luise Marie Bekker

Bamses Venner om den første koncert uden Flemming Bamse Jørgensen: Vi tudede helt vildt

Bamses Venner og Flemming Bamse Jørgensen.
Bamses Venner og Flemming Bamse Jørgensen.
Foto: Martin Høien
Bamses Venner-bandet mindes den første hyldestkoncert til Flemming Bamse Jørgensen. Den var svært at komme igennem.

Bandet fra Bamses Venner slår i aften takten an til en hyldestkoncert for Flemming Bamse Jørgensen, der sendes på TV 2 Charlie.

I et interview med BILLED-BLADET mindes Frank Thøgersen, der var trommeslager, Peter Bødker, der var pianist, og Anders Lampe, der spillede guitar i Bamses venner med Flemming Bamse Jørgensen, tiden efter Bamses død.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Vi havde mistet en god ven, og Käte og familien havde mistet mand og far. Og som om det ikke var nok, stod vi nu også arbejdsløse fra det ene øjeblik til det andet. Der var intet sted for os at tage hen, siger Frank.

Et opkald fra Stig Rossen
Men så skete der noget.
De fik et opkald fra Stig Rossen, der kunne fortælle, at han var kæmpe Bamse-fan og kunne hele Bamses Venners repertoire udenad!
– På det første job mødtes vi med Stig i bussen, og vi havde lidt over to timer, inden vi ramte koncertstedet, og det var den tid, vi havde at øve i. Vi gik skrækslagne på scenen! Men det spillede bare, fortæller de.
– Men derudover følte vi os nærmest utro over at spille de her sange uden Flemming. Og vi tudede helt vildt! 

– Den første koncert var meget følelsesladet, for det var jo ikke Flemming, der stod der. Det kom så tæt på. Det føltes faktisk forkert. Han var jo lige død, og vi havde lige spillet med ham … siger Peter.
– Vi åbnede med “Vimmersvej”, og det tog publikum pænt imod. Da vi skulle spille den følelsesladede “Tak for i dag”, blev det hårdt. At sidde der og spille og kigge på sådan nogle brede mænd på vores alder blandt publikum, der stod og tudede. Det havde jeg ikke set komme.

Spiller stadig for Bamse
Stig og Vennerne kom det nye band til at hedde, og de spillede også til mindekoncerten for Flemming Bamse Jørgensen tilbage i 2011.
Stig Rossen gjorde det klart, at han ikke var og aldrig vil blive en ny Bamse.

Og det gør han stadig i dag.
Det første år havde Stig og Vennerne ikke så mange spillejobs, men med årene er det blevet en tilbagevendende tradition, at de tager rundt i Danmark og skaber en Bamsefest og hylder legenden, der i år ville være fyldt 75 år.
De er enige om, at han ville have elsket, at de holdt liv i de gamle popnumre.
– Vi spiller på samme måde, som vi gjorde til den sidste koncert, vi spillede med ham. Helt ned til det kortspil, vi spiller og den gin og tonic, vi drikker i trommesoloen. Af respekt for ham.

Bamses Venner: Hans musik betød så meget
Fansene var begejstrede fra start.
– Det første stykke tid efter hans død gik det op for mig, hvor meget hans musik betød for folk. Vi havde været i sådan en boble, fordi vi passede på Flemming. Han var jo et nationalt klenodie, og han kunne ikke være i fred nogen steder. Så vi gik fra omklædningsrummet ud på scenen og så ind i bussen. Nu kom folk og sagde, at de savnede ham så meget, at de havde mødt deres mand til en af hans sange og sådan noget, siger Frank.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden