7. mar. 2017
Af John Lautrup

Den nye TV-serie Mercur sætter gigantisk seerrekord

Mercur
Rasmus Botoft, Neel Rønholt, Ken Vedsegaard og Jon Lange (fra venstre) spiller nogle af de gennemgående figurer i "Mercur".
Foto: TV 2 Charlie
"Mercur" fik en forrygende start på TV 2 Charlie. Den nye dramaserie fordoblede næsten kanalens hidtil bedste seertal.

"Mercur" bragede gennem lydmuren og slog alle seerrekorder på TV 2 Charlie, da første afsnit af kanalens nye dramaserie blev sendt mandag aften. Hele 621.000 kiggede med, og det er voldsomt mange flere end den hidtidige rekord på 367.000 seere, der sidste år så "Charlies Revygalla 2016".

Mens "Mercur" blev sendt, var TV 2 Charlie tilmed den mest sete kanal i Danmark, også foran TV 2 og DR1.

"Mercur" skal forkæle de trofaste seere

- Med premiere-tallene på "Mercur" overgår vi i dén grad vores vildeste forventninger. Serien sprænger på alle måder rammerne for kanalen, hvor vi aldrig tidligere er nået ud til så mange seere med vores indhold. Vi er utroligt stolte over, at seerne har taget fortællingen om "Mercur" til sig, siger kanalchef Sune Roland Jensen, TV 2 Charlie, og fortsætter:

- En af målsætningerne med at satse så stort med dansk drama på Charlie er at forkæle vores trofaste og elskede seere, samtidig med at vi gerne vil invitere nye seere ind på kanalen. Det må vi i dén grad sige er lykkedes, og nu håber vi så, at folk også finder ind til serien de næste ni søndage.

LÆS MERE: "Mercur"- ny glad tv-serie på TV 2 Charlie

"Mercur" er på 10 afsnit, og hvor første afsnit blev sendt mandag aften, bliver de efterfølgende ni afsnit sendt hver søndag klokken 20.45.

Serien er baseret på virkelige hændelser

"Mercur" er en fiktiv historie baseret på virkelige hændelser. Nemlig en flok unge menneskers opgør med Statsradiofoniens monopol.

De etablerede i 1958 en kommerciel radiostation med glad popmusik, "Radio Mercur", og omgik radiospredningsloven ved at sende fra et skib i Øresund.

Læs mere om: