Tirsdag, 6. december 2016 - af Casper Nielsen

Gensyn med Poul Bundgaard i Nøddebo Præstegaard

Poul Bundgaard i "Nøddebo Præstegaard" fra 1974.

Poul Bundgaard i "Nøddebo Præstegaard" fra 1974.

Foto: TV 2
Ingen jul uden ”Nøddebo Præstegaard”, der genudsendes på TV 2 Charlie i aften. Poul Bundgaard spiller den rare pastor Blicher i denne filmversion fra 1974.

Gode gamle Poul Bundgaard synger i den grad julen ind i aften på TV 2 Charlie, når han istemmer ”Velkommen velsignede drenge” og ”Børn og voksne i fælles krans” i juleklassikeren ”Nøddebo Præstegaard”.

TV 2 Charlie viser 1974-versionen med Poul Bundgaard som pastor Blicher, og Lars Høy som Nikolaj.

NOSTALGI: Se også, hvordan Poul Bundgaard fejrede jul med familien i 1965

Kaneturen måtte filmes i Sverige

Den berømte sang ”Vejen går til Nøddebo” indgår naturligvis også i nyfortolkningen af Henrik Scharlings roman fra 1840 (der oprindeligt hed ”Ved Nytaarstid i Nøddebo Præstegaard. Fortælling af Nicolai, 18 Aar gammel”). Men turen i kane på vej mod præstegården blev dog ikke filmet i Danmark.

I 1974 var der nemlig ingen sne i Danmark, så Lars Høys Nikolaj, og hans to brødre, Christoffer og Frederik (spillet af Jens Breena og Michael Lindvad) måtte til Sverige og indspille scenen, hvor de synger og fragtes i kane gennem vældige snemasser til præstegården.

Ægtepar på rollelisten

Filmen byder på en ung Lisbet Dahl i rollen som Andrea Margrethe, præstens datter. Hun var dengang privat gift med filmens Nikolaj – Lars Høy.

SE BILLEDERNE: Sådan husker vi Poul Bundgaard

Lisbet Dahl og Lars Høy i "Nøddebo Præstegaard" fra 1974.

Foto: TV 2

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden