4. apr. 2021
Af af Stine Ramlyng og Britta Bjerre

Lotte Andersen fra Sommerdahl: Fik krise som 40-årig

Lotte Andersen
Lotte Andersen
Foto: TV 2 og Aller Medier
Der har været godt gang i tv-serierollerne for Lotte Andersen, der spiller politichef Hanegaard i TV 2 Charlie-successen ”Sommerdahl”. Men for år tilbage mistede hun helt lysten til skuespil.

Udover rollen i “Sommerdahl” har man også kunnet se Lotte Andersen, i Viasat-serien ”Friheden” og i DR-serien ”Når støvet har lagt sig”. Der har med andre ord været godt gang i tv-serierollerne for den 58-årige skuespiller, der ellers i en periode helt mistede gejsten for faget.

Lotte Andersen fik nok af skuespil

At kalde de mange tv-roller for et comeback er nok lidt for vidtløftigt, for hun har ikke rigtig for alvor været væk fra hverken lærreder, skærme eller scener i længere tid. Men Lotte Andersen havde på et tidspunkt en periode, hvor hun fik nok af sit fag.

– Det opstod, da jeg var omkring de 40 år. Jeg havde lidt af en krise, hvor man sådan lige stopper op og prøver at finde motivation til at komme videre. Jeg havde puklet og lavet det, jeg ville, siden jeg var ung, og så nåede jeg til et sted i livet, hvor spørgsmålene begyndte at melde sig. Hvad skulle jeg nu? Jeg blev meget tænksom og spekulerede på, hvordan pokker jeg kunne genstarte motoren. Det var, som om lysten til at spille skuespil ikke rigtig var der længere. Så jeg fik gravet tilbage og fik tænkt over, hvad der egentlig fik mig i gang til at begynde med, siger Lotte Andersen blandt andet i et stort interview i BILLED-BLADET nr. 14.

Var afhængig af andre

Som skuespiller er man populært sagt afhængig af, at telefonen ringer, og der står en i den anden ende og vil bruge dit talent.

– Som skuespiller er du jo meget afhængig af andres forestillinger om, hvad du kan, og af deres gode idéer. Du er fuldstændig i andre menneskers vold. Det virker naturstridigt, når du samtidig bliver ældre og mere rutineret. At du stadig skal sidde som en skolepige og vente, til nogen kommer og byder dig op. Det passede i hvert tilfælde ikke ind i mit selvbillede, fortæller Lotte Andersen blandt andet i et interview i denne uges BILLED-BLADET.

Læs det store og meget ærlige interview med Lotte Andersen om karriere, kriser og om at genfinde gnisten til faget i BILLED-BLADET nr. 14, der er på gaden torsdag d. 8. april.

Lidt mere om Lotte Andersen

• Født i Rødovre 18. marts 1963.

• Har sønnen Louis, 27, med skuespiller Kim Bodnia

• Har været med i godt og vel 50 teaterstykker.

• Har spillet med i tv-serier som ”Forbrydelsen”, ”Rita”, ”Broen”, ”Når støvet har lagt sig”, ”Friheden” og ”Sommerdahl”.

• Har hele tre jule­kalendere på sit CV, nemlig ”Juletestamentet” (1995), ”Jul i Valhal” (2005) og ”Kometernes Jul” (2021).

Læs mere om: