Søndag, 19. marts 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Nu taler Lisbet Dahl om Cirkusrevyen-exit: Jeg blev meget såret

Lisbet Dahl
Lisbet Dahl
Foto: Kaspar Wenstrup
Få uger før premieren på Cirkusrevyen i 2022 blev Lisbet Dahl ramt af corona, men det var ikke hendes egen beslutning, at hun slet ikke kom til at medvirke i revyen i den sæson, der også var hendes sidste på Bakken.

I 2023 er det 50 år siden, at Lisbet Dahl debuterede i Cirkusrevyen, og i 2022 var hun klar til sin sæson nummer 34 i det ikoniske telt på Bakken.

Året forinden havde hendes gode ven og kollega Ulf Pilgaard fået en flot afskedssæson, og der var lagt i kakkelovnen til, at det samme skulle ske for Lisbet Dahl, der i mange år også har instrueret revyen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kort før premieren kom sygdom dog i vejen.

Lisbet Dahl, 76, blev smittet med corona, og premieren måtte derfor udskydes. Revydronningen nåede at vende tilbage på arbejde og komme i gang med forberedelserne, men hun var fortsat svækket af sygdommen, og det endte med, at hun slet ikke kom til at medvirke i sin sidste sæson. 

- Det var en rigtig, rigtig trist slutning. Også fordi jeg bliver så syg, at da jeg kommer tilbage på arbejde, har jeg ikke kræfter, så otte dage efter var jeg nødt til at melde fra, fortæller Lisbet Dahl i dokumentaren ”Lisbet Dahl: Tag mig, som jeg er”, der sendes på TV 2 Charlie søndag aften. 

Her antyder hun ligeledes, at det var hendes ambition at vende tilbage til revyen, så snart hun var kommet sig oven på sygdommen - men sådan endte det som bekendt ikke. 

- Så melder de helt fra, og så siger de: "Så behøver du ikke komme overhovedet. Så beholder vi din substitut". Det blev jeg meget såret over, siger Lisbet Dahl i dokumentaren. 

Det var 30. april, der kom frem, at Lisbet Dahl var blevet smittet med corona, og premieren blev derfor udskudt en smule, således at første show blev rykket 12. maj til 20. maj. Kort efter - 16. maj - kom der dog endnu en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at Pernille Schrøder ville tage over for Lisbet Dahl i hele sæsonen.  

Det blev forklaret, at det var følgerne af Lisbet Dahls sygemelding, der gjorde, at det ikke var muligt for hende at gennemføre forestillingerne.

"Jeg er enormt ked af, at Lisbet ikke kan komme på scenen i årets revy, der skulle have været hendes store finalesæson i Cirkusrevyen, og vi er alle på revyen meget påvirket af Lisbets sygemelding. Det er bestemt ikke den afslutning, Lisbet selv havde fortjent at få i Cirkusrevyen, men holdet på scenen vil hver aften give Lisbet en velfortjent hyldest," sagde Cirkusrevyens direktør Torben Pedersen dengang. 

Lisbet Dahl var 14. august på scenen for at blive hyldet, men hendes sidste sæson i Cirkusrevyen blev ikke, som hun havde håbet. 
Foto: Henrik Petit/Cirkusrevyen

Lisbet Dahl ærgrer sig i dag over, at hendes 34 sæsoner i Cirkusrevyen endte, som de gjorde. 

- Det var en trist måde at slutte derude på. Men sådan blev det. Det er der ikke noget at gøre ved. Så er det godt, jeg kan fortsætte i Tivoli, siger hun med et smil.

I august 2022 blev det offentliggjort, at Lisbet Dahls tid som revystjerne langt fra er færdig, for hun skal stå i spidsen for Tivolirevyen, der vender tilbage efter mange års pause.

Her skal hun arbejde sammen med sin gode ven fra Cirkusrevyen kapelmester James Price, og på scenen får hun selskab af Linda P, Carsten Svendsen, Andreas Bo, Linda P og Nicolai Jørgensen.

Tivolirevyen genopstår til sommer med Lisbet Dahl i spidsen. 
Foto: Gregers Overvad

Revyen får premiere 1. juni 2023.

Dokumentaren ”Lisbet Dahl: Tag mig, som jeg er” kan ses på TV 2 Play og på TV 2 Charlie søndag 5. marts fra klokken 20.45.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden