21. okt. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Ny søndagsserie: Sygeplejeskolen bygger på et ægte eksperiment

Molly Egelind, Jens Jørn Spottag og Anette Støvelbæk
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
TV 2 Charlies nye dramaserie, "Sygeplejeskolen", handler om et virkeligt eksperiment fra 1950'erne, hvor man som forsøg for første gang optog mandlige sygeplejeelever.

Søndag aften kl. 21 er det endelig blevet premieretid for TV 2 Charlies nye, store fiktionsserie ”Sygeplejeskolen”, som udspiller sig i 1950’erne.

Men ren fantasi er det hele ikke. Dele af serien bygger faktisk på en sand historie.

Eksperiment med mandlige sygeplejere

Fortællingen begynder på hospitalet Fredenslund i 1950’erne, hvor endnu et nyt hold sygeplejeelever påbegynder deres uddannelse. Men denne gang er der noget forandret – et ny eksperiment gør nemlig, at der for første gang er mænd blandt de studerende.

- I virkeligheden var der syv mænd på Rigshospitalet, der skulle testes som sygeplejeelever. Og de skulle skrive under på, at de vidste, der ikke var sikkert, at de ville få deres eksamensbevis. For man kunne ikke vide, om manden egnede sig til jobbet som sygeplejer, fortæller ”Sygeplejeskolen”s ene manuskriptforfatter, Claudia Boderke.

Ikke alle var vilde

I serien er det dog ikke alle på hospitalet Fredenslund, der er lige begejstrede for det nye tiltag. Specielt ikke overlægen Bent, der bliver spillet af Jens Jørn Spottag.
I serien har han selskab af en række andre dygtige skuespillere, og man kan glæde sig til at se blandt andre Molly Egelind, Morten Hee Andersen, Benedikte Hansen og Anette Støvelbæk.

Man kan følge ”Sygeplejeskolen” på TV 2 Charlie de næste seks søndage.

Sygeplejeskolen
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Læs mere om: