13. mar. 2022
Af Karina Didriksen

Sommerdahl: Derfor blev Laura skiftet ud i sæson 3

Laura Kjær som Laura Sommerdahl i tv-serien "Sommerdahl".
Laura Kjær som Laura Sommerdahl i tv-serien "Sommerdahl".
Foto: Henrik Petit/TV 2
Skuespilleren Laura Kjær spillede i to sæsoner rollen som Laura i TV 2 Charlie-serien ”Sommerdahl”, men hun er ikke med i den nye sæson 3.

Fans af ”Sommerdahl” har været vant til at se ”Badehotellet”-stjernen Laura Kjær i rollen som Dan Sommerdahls søde datter, Laura, men da serien søndag aften vendte tilbage på skærmen med en sæson 3, var hun ikke med.

Hendes karakter var i stedet blevet skiftet ud med ”Badehotellet”-kollegaen Mia Helene Højgaard, kendt som stuepigen Ane.

Seriens producent Janni Helleskov afslører nu, hvorfor 25-årige Laura Kjær ikke er med i sæson 3.

- Laura startede på skuespillerskolen, og corona skubbede optagelserne, og så ramlede det desværre sammen, forklarer Janni Helleskov til BILLED-BLADET.

Gik i panik

Det er ret usædvanligt, at en karakter bliver skiftet ud med en anden skuespiller i en dansk tv-serie, men holdet bag ”Sommerdahl” følte ikke, at karakteren Laura kunne undværes.

Det var dog ikke ligefrem ønskescenariet, at der pludselig skulle castes en ny skuespiller til rollen.

- Vi gik lidt i panik, for det er jo sin sag at skulle komme og fylde den rolle ud, fortæller producent Janni Helleskov og fortsætter:

- Vi var rigtig glade for Laura Kjær og hendes karakter, men så foreslog vores caster Mia, og hende er vi blevet superglade for.

Sæson 3 af ”Sommerdahl” sendes hver søndag aften på TV 2 Charlie. Der kommer i alt otte afsnit.

Læs mere om: