10. okt. 2021
Af Karina Didriksen

Sygeplejeskolens søster Elisabeth: Derfor fik Lotte Andersen rollen

Lotte Andersen som søster Elisabeth i "Sygeplejeskolen".
Lotte Andersen som søster Elisabeth i "Sygeplejeskolen".
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Der er en særlig grund til, at skuespilleren Lotte Andersen landede rollen som den strenge søster Elisabeth i ”Sygeplejeskolen”.

En af de nye karakterer i ”Sygeplejeskolen” er den strenge og intrigante søster Elisabeth, som er blevet ansat som viceforstanderinde på Fredenslund Sygehus.

Karakteren bliver spillet af 58-årige Lotte Andersen, og seriens forfatterpar, Lars Mering og Claudia Boderke, afslører, hvorfor netop hun har fået rollen.

- Det, Lotte er rigtig god til, er, at hun kan være venlig samtidig med, at hun siger noget modbydeligt. Den der dobbelthed - at man kan dække sig ind og samtidig sige noget forfærdeligt, fortæller Claudia Boderke til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Lotte har en hårdhed og noget majestætisk over sig, og samtidig er hun også humoristisk. Hun finder en fin balance imellem det farlige og det humoristiske.

https://imgix.billedbladet.dk/foto_-_mike_kolloffel_tv_2_1x.jpg
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Elsker at spille skurk

Lotte Andersen er glad for, at hun landede rollen som søster Elisabeth.

- Jeg havde ikke rigtig set serien, men jeg fik at vide, at der var den her meget specielle og utilregnelige karakter. Det ville jeg gerne give et skud, fortæller Lotte Andersen til BILLED-BLADET og tilføjer:

- Jeg er en skuespiller, som elsker at spille de der skandaløse kvinderoller. Og det er jo noget nyt for kvinder at spille skurk.

”Sygeplejeskolen” sendes på TV 2 Charlie hver søndag kl. 21.00.

Læs mere om: