19. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Chris Anker Sørensen æres i Parken

Chris Anker Sørensen
Chris Anker Sørensen
Foto: Kaspar Wenstrup
Når den udsolgte nationalarena Parken i aften danner rammen om fodboldkampen mellem FC København og FC Midtjylland, vil afdøde Chris Anker Sørensen blive æret.

Der er lagt op til en på alle måder stor og følelsesladet fodboldaften i Parken, hvor FC København og FC Midtjylland klokken 18.00 mødes på grønsværen foran 35.000 tilskuere - helt udsolgt.

Selvom det gælder dansk topfodbold i Parken, vil der også blive rettet en tanke eller tusind i retning af en af dansk cykelsports store profiler de seneste år.

Chris Anker Sørensen æres med sørgebind

FC Midtjylland vil til kampen bære sorte sørgebind for at ære afdøde Chris Anker Sørensen, der var brændende FC Midtjylland-fodboldfan.

Den tidligere professionelle cykelrytter Chris Anker Sørensen mistede lørdag livet i en ulykke i Belgien, hvor han befandt sig for at dække VM i cykling for TV 2 Sporten.

Chris Anker var kæmpe fan

Chris Anker, der er fra Hammel, elskede at komme på MCH Arena for at se FC Midtjylland spille hjemmekampe, og han var også i ny og næ på besøg i klubben, når der ikke var kampe på programmet.

Derfor kender flere af FC Midtjylland-profilerne Chris Anker ganske godt.

Et varmt og favnende menneske

På hjemmesiden fcm.dk har Midtjylland gjort det klart, at man til dagens kamp i Parken mod FC København vil bære sørgebind.

- Chris var en fantastisk atlet og en fagligt dygtig cykelkommentator, men vigtigst af alt et varmt om favnende menneske til stor inspiration for mange andre, skriver FC Midtjylland om baggrunden for sorg-markeringen og fortsætter.

- Ud over sin rolle i cykelsporten gik den vellidte Chris Anker også op i fodbold, hvor han flere gange besøgte MCH Arena som FCM-tilhænger. Så sent som i december sidste år gæstede han FC Midtjyllands julekalender til en snak om forholdet til sit favorithold og koblingen mellem cykling og fodbold, lyder det blandt andet.

Læs mere om: