Onsdag, 22. august 2018 - af John Lautrup

TILLYKKE: Casper Christensen fylder 50 år

Casper Christensen
Casper Christensen
Foto: Krestine Havemann
Casper Christensen er nået langt som storentreprenør i dansk showbizz.

Casper Christensen er forlængst blevet overhalet af andre og mere succesfulde standupkomikere, men han kan være fløjtende ligeglad, når han i dag træder ind i de voksnes rækker som 50-årig. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Casper står ikke stille

Birkerød-drengen står nemlig ikke stille og har udviklet sig fra standup-pionér til en gigant i dansk film og TV-underholdning. En entreprenør af guds nåde, som hele tiden tør søge nyt land fremfor at hvile på laurbærrene. 

Klovn igen

Lige nu fejrer han en ny succes. Dog med en genganger. Han og makkeren, Frank Hvam, har netop efter en årelang pause taget hul på syvende sæson af TV-serien "Klovn", og både anmeldere og seere har kvitteret med klapsalver. 

Det hele begyndte på sin vis i USA, hvor Casper Christensen som ung udvekslingsstudent lod sig begejstre af standup-genren. Han importerede den til Danmark og var med til at give den vind i sejlene på Restaurant DIN's i København, som lagde scene og mikrofon til den i dansk sammenhæng nye form for komik. 

Tandbørsten

Herfra gik det slag i slag. Casper Christensen blev i vært i DRs B&U-programmer "Hvaffor en hånd" og "Transit". Det helt store gennembrud til den brede offentlighed kom i 1995, hvor han i fredagsunderholdningsprogrammet "Husk lige tandbørsten" vandt både seernes og sin medvært Anette Toftgårds hjerte med sin friske facon. Seertallene nåede ugentligt 1,5 millioner. 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Resten er dansk showbizz-historie. Undervejs var der også fiaskoer som TV-programmerne "Safari" og "Darios Joint", men det slog ikke Casper Christensen ud. Han blev kult med "Casper & Mandrilaftalen" på DR2 og "Tæskeholdet" i radioen. Siden fulgte sitcom-serien "Langt fra Las Vegas" og megasuccesen "Klovn", der også var et hit som biograffilm. 

Casper Christensen
Casper Christensen med sin kone, Isabel Friis-Mikkelsen.
Foto: Lars H. Laursen

Casper Christensen fik to børn med Anette Toftgård. Siden blev han kæreste med Iben Hjejle, inden han i 2014 giftede sig med Jarl Friis-Mikkelsens datter, Isabel, som han har en søn med. 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden