28. dec. 2020
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

10 ting du (måske) ikke vidste om Christian Degn

Christian Degn
Christian Degn
Foto: Peter Grosen
Vi har samlet 10 facts om den populære tv-vært, som du (måske) ikke vidste i forvejen.

Han har været vært på nogle af de mest sete og elskede tv-programmer i Danmark, og han er i den grad en populær herre hos seere.

Vi har samlet 10 facts om Christian Degn, så du kan lære ham endnu bedre at kende:

1. Han er vokset op lidt uden for landsbyen Råby ved Randers i et hus, som hans far selv har været med til at bygge.

2. I programmet ”Alt det min far ikke har lært mig” lærte vi netop hans far, Jens Degn, at kende. I programmet går Christian Degn i lære hos sin far for at blive en bedre håndværker. De to har tidligere fortalt i et interview med SE & HØR, at Jens Degn tænkte: “Hvad har han nu gang i?”, da hans søn fortalte om idéen til tv-programmet, hvor faren skulle være med.

3. I 2006 var han sammen med sin daværende kollega Stine Skriver nomineret til den prestigefyldte journalistpris Cavlingprisen for afdækningen af den såkaldte kødskandale i DR’s forbrugermagasin ”Kontant”.

4. Christian Degn overtog i 2014 værtsjobbet på ”Hammerslag” fra Peter Ingemann. Et job, som Christian Degn havde frem til 2019, hvor han valgte at skifte til TV 2 Charlie for at blive vært på quizprogrammet ”Hvem vil være millionær?”

5. Da han blev vært på ”Hvem vil være millionær?”, blev der samtidig indført en ny livline – nemlig Spørg værten, hvor deltagerne kan spørge Christian Degn til råds, hvis de har problemer med at svare på et spørgsmål.

6. I 2020 har man også kunnet opleve ham som vært på bl.a. ”Nybyggerne” på TV 2 og ”Dine fulde fem” og ”Hjertegalla 2020” på TV 2 Charlie.

7. Christian Degn har ofte måttet bukke sig, når han har vist rundt i husene i ”Hammerslag”. Han måler nemlig hele 2,08 meter. Han har tidligere fortalt til BILLED-BLADET, at han som teenager regnede sig frem til, at han i snit fik en kommentar for sin højde tre gange om dagen!

8. Han har en lillebror, Simon, der også er journalist, og som Christian Degn engang fortalte til BILLED-BLADET med et smil, så er hans bror ”en lille lort på 2,03 meter”.

9. Det er ikke kun på tv, at Christian Degn står i spidsen for en quiz. Han har nemlig tidligere fortalt til SE & HØR, at han altid har en hjemmelavet quiz klar på mobilen, fordi han elsker at quizze sammen med sine venner og kolleger.

10. I samme interview afslørede han også, at han elsker kage – og som han fortalte til SE & HØR:

- Jeg må for guds skyld ikke blive vært på ”Bagedysten”! Så ender jeg ikke bare som verdens højeste tv-vært, men også som den tykkeste!

Læs mere om: