10. jan. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

10 ting du (måske) ikke vidste om Livet er fedt

Allan, Line og Merethe i "Livet er fedt - 20 år efter". 
Allan, Line og Merethe i "Livet er fedt - 20 år efter".
Foto: United Productions/TV 2
Line, Allan, Merethe og Marianne fra "Livet er fedt" er snart tilbage på TV 2, men hvor meget ved du om den populære programserie, der havde premiere for 20 år siden?

Det er tyve år siden, optagelserne til ”Livet er fedt” begyndte på Ubberup Højskole. Der var fuldt booket af kursister, som alle kæmpede med overvægt.

Det blev startskuddet til TV 2’s successerie, og mange husker stadig Allan, Line, Merethe og Marianna, som var blandt de modige danskere, der tog kampen op, mens hele Danmark kunne se med.

Nu vender de tilbage, for i to nye programmer undersøger TV 2, hvordan det er gået dem, siden kameraerne slukkede.

”Livet er fedt – 20 år efter” sendes mandag den 11. og 18. januar på TV 2.

Inden da kan man varme op med nogle af de populære udsendelser fra 2001. Søndag den 10. januar fra klokken 12.20 kan man se de to allerførste afsnit, og søndag den 17. januar sender TV 2 så afsnit 3 og 4.

Vidste du det om Livet er fedt?

1: Da ideen til at lave et program om overvægtige kursister på en højskole opstod, var det meningen, at der blot skulle laves et enkelt program på 45 minutter.

2: Planerne ændrede sig, og fra 2001 til 2004 blev der produceret 29 programmer af ”Livet er fedt”.

3: Den oprindelige arbejdstitel til udsendelsen var var ”Grundtvig og gulerødder”.

4: De første optagelser fandt sted den 7. januar 2001.

5: Det var TV 2-journalisten Ole Kolster, som var journalist og tilrettelægger på programmet. For at vinde kursisternes tillid valgte han og fotografen at bo og opholde sig på højskolen i de første tre optagedage frem for at bo på et hotel. I stedet overnattede de på madrasser i gymnastiksalens redskabsrum, skriver TV 2.

6: Blot 8-10 af de i alt 70 kursister var mænd. Blandt dem var Allan Petersen, og under sit ophold faldt han for Nancy, som også var taget på højskole. De to er gift i dag.

7: I 2008 blev opfølgningsprogrammet ”Livet er stadig fedt” sendt, og her kunne man se, hvordan det var gået Line, Allan og Marianne, siden deres ophold på højskolen.

8: Fra 2006-2008 kørte spinoff-serien ”Merethes mave”, som fulgte Merethe Kasten efter hendes gastric bypass-operation.

9: Blandt de fremtrædende kursister i ”Livet er fedt” var også Susanne Månsson. Hun døde af et hjertestop i 2003.

10: Ubberup Højskole, som ligger ved Kalundborg, blev landskendt efter den store interesse, som der var for ”Livet er fedt”-programmerne. I dag har de fortsat fokus på at hjælpe kursisterne med at få en sund livsstil og opnå varig livstilsændring.

Læs mere om: