4. jan. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Årgang 20-Maria har kæmpet med bulimi i 10 år: Sådan går det nu

Daniel og Maria 
Daniel og Maria
Foto: Hanne Juul
I den nye sæson af "Årgang 20" åbner Maria Mainz for første gang op om, at hun kæmper med bulimi.

Et nyt år er begyndt, og det betyder samtidig, at "Årgang 20" er tilbage.

TV 2-programmet fik premiere sidste år, og nu er blevet tid til at finde ud af, hvordan det er gået de fire familier siden sidst.

Kæmper med bulimi

Året har for dem alle været præget af corona, men i den nye sæson åbner 24-årige Maria Mainz også op for noget meget privat, hun ikke har delt med offentligheden før. Gennem 10 år har hun nemlig kæmpet med spiseforstyrrelsen bulimi.

– Jeg fik diagnosen, før jeg fik Louie, men dengang var jeg ikke klar til et behandlingsforløb. Da jeg blev gravid, kunne jeg mærke, at jeg havde det svært ved at skulle tage på og få mave, og så begyndte jeg i behandling, fortæller Maria, der fortsat kæmper med spiseforstyrrelsen.

Det går op og ned

For hendes mand, Daniel, var det i begyndelsen svært at forstå, hvad det var, Maria kæmpede med, men i dag er han en stor støtte, der står klar på sidelinjen, når det bliver svært.

– Det er op og ned hver dag. Der er nogle perioder, hvor det går godt med at spise det, man skal, og hvor du er glad, og andre gange falder man ud af det og er ked af det hele tiden. Man synes, det hele er noget lort, og at man er tyk og fed og grim. Det er svært, fortæller Daniel og påpeger, at der har været flere gode perioder det seneste år.

– Det er vigtigt at huske, at man også skal arbejde med det, selvom der sker tusind andre ting.

Læs hele det store interview med Maria og Daniel, hvor de også fortæller om åbent om sønnen Louie, der for nylig har fået diagnosen autisme, i BILLED-BLADET nr 1, der udkommer på torsdag.

Læs mere om: