18. jan. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Allan og Nancy fra Livet er fedt: Sådan går det med vægten i dag

Allan og Nancy
Allan og Nancy
Foto: Martin Høien
Allan og Nancy mødte hinanden på Ubberup Højskole for 20 år siden, og siden har de fået et helt nyt liv.

De ved om nogen, hvad det vil sige at kæmpe med overvægt, og i 2001 kunne danskerne følge Allan og Nancys kamp mod kiloene i ”Livet er fedt” på TV 2.

Det er 20 år siden, de første programmer blev optaget, og opholdet har gjort en kæmpe forskel parret, der mødte hinanden på Ubberup Højskole og siden blev gift.

Allan fik troen på livet tilbage

De har begge tabt sig siden dengang, men det er der en anden forklaring på.

- Det har intet med højskolen at gøre. Højskolen gjorde det, at jeg fik troen på livet tilbage og mødte nogle mennesker, som virkelig satte pris på den, man var. Det var afgørende for, jeg kom så godt tilbage. Også at vi tog den beslutning om begge to at få en gastric bypass-operation. Det har hjulpet os begge utrolig meget, og vi har ikke fortrudt det, fortæller Allan Petersen.

Han har tabt cirka 40 kilo, siden han var størst, og Allan ville da også gode smide yderligere 10-15 kilo, men han har det godt. Nancy er i dag også en helt anden kvinde at se på, end da hun begyndte på Ubberup Højskole.

- Jeg vejer 58 kilo, det har jeg aldrig gjort før, fortæller hun.

De var begge med til at bryde det store tabu, der var omkring det at være overvægtig, og de to har også et godt råd til andre, der kæmper med overflødige kilo.

- Man skal først og fremmest lære at acceptere sig selv, som man er. Man er ikke et dårligt menneske, selv om man er overvægtig, lyder det fra Allan, inden Nancy supplerer:

- Og glem alt om tallene på vægten!

Læs hele interviewet med parret i BILLED-BLADET nr. 2, der er på gaden nu, og se andet og sidste afsnit af ”Livet er fedt – 20 år efter” mandag aften på TV 2.

Læs mere om: