8. mar. 2022
Af Karina Didriksen

Amandas store drøm: Sådan ser hun fremtiden med løjtnanten

Uwe Kiessling og Amanda i "Badehotellet".
Uwe Kiessling og Amanda i "Badehotellet".
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
”Badehotellet”-stjernen Amalie Dollerup gætter på, hvordan Amanda og Uwes fremtid kan komme til at se ud.

Skuespilleren Amalie Dollerup må lige som ”Badehotellet”s mange fans vente to år på at finde ud af, hvordan Amanda og Uwe Kiesslings historie kommer til at udspille sig i sæson 10.

Sæson 9 sluttede med, at Amanda så sin elskede løjtnant blive ført væk i Grove-lejren, og de går nu igen en uvis fremtid i møde.

- Amanda vil ikke have, at Uwe skal være i lejren i flere år, der må være muligheder og findes løsninger. Igen prøver hun at gå imod systemet, for det er en del af hendes dna. Hun bevarer håbet og bliver nødt til det, for ellers er det helt meningsløst, siger Amalie Dollerup til BILLED-BLADET og tilføjer:

- Jeg tror, det bliver interessant, hvordan Morten får indflydelse, for det må han få på vores historie. Lige nu er han imod os efter alt det, han har oplevet i krigen, men måske kan han bevise, at Uwe var med i attentatet mod Hitler, og at han er en god fyr.

De må gemme sig

”Badehotellet”-stjernen drømmer om, at Amanda og løjtnanten en dag kan få et fredeligt liv sammen med deres datter, Frida.

- Jeg kan kun gisne, men måske bliver det noget med at finde et landsted, hvor de kan gemme sig lidt og bare være for sig selv og have deres treenighed der, siger Amalie Dollerup og fortsætter:

- Jeg tror ikke, de kommer til at bo inde i byen, og de får nok heller ikke det store sociale liv. Men det ser jo virkelig sort ud, og det er også det, der er så vildt med deres historie – alle ved, at det ikke kommer til at gå, hvis man ser på historikken mellem danske kvinder og tyskerne dengang.

Sæson 10 af ”Badehotellet” får premiere i vinteren 2024. Der kommer efter planen otte afsnit.

I BILLED-BLADET nr. 10, der er på gaden torsdag den 10. marts, kan du læse et stort interview med Amalie Dollerup om Amanda og Uwe. Derudover fortæller forfatterne om sæson 10, og du kan læse, hvilke skuespillere der er klar på en sæson mere.

Læs mere om: