Søndag, 25. april 2021 - af John Lautrup

Anders Langballe: Dét her har jeg brug for i mit næste job

Anders Langballe
Anders Langballe
Foto: Hanne Juul
Anders Langballe, TV 2s tidligere politiske redaktør, står ved en skillevej efter to et halvt års opslidende kamp for at komme sig efter to blodpropper.

Anders Langballe har kastet sig ud på dybt vand. Jobbet som kommunikationschef i Danske Handicaporganisationer var alligevel ikke det rigtige for TV 2s tidligere politiske redaktør. Stadig mærket af de to blodpropper i hjernen, som slog ham ud af kurs i 2018, leder han efter en ny vej i livet. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har sagt op, udgiver i morgen bogen "Forfra" og tager en tænkepause for at finde ud af, hvad han vil.

- Jeg har brug for at arbejde med noget, hvor der er lidt mere glæde og positivitet, end der af gode grunde kan være i en handicaporganisation, siger han.

– Her optræder folk tit med en forståelig og berettiget vrede, fordi velfærdssamfundet ikke har samlet dem op. Jeg har selv oplevet det, og det gav fuldstændig mening for mig at tage jobbet. Jeg har været glad for at være der, men jeg bliver simpelt hen nødt til at arbejde med noget, hvor jeg kan tænke positivt, tilføjer Anders Langballe.

Én ting er dog sikkert. Den hæsblæsende nyhedsjournalistik på Christiansborg hverken kan eller vil han tilbage til.

– I den første tid efter blodproppen kunne jeg ikke vente med at komme tilbage. Men ikke nu. Når jeg i dag betragter, hvad der foregår på Christiansborg, så tænker jeg, at jeg virkelig ikke savner det der hysteri og selvsving. Et hysteri, som jeg om nogen har været en del af. Det er ikke sådan, at jeg fortryder de 20 år, jeg brugte på politisk journalistik, men jeg savner det altså heller ikke, siger han. 

Læs stort interview med Anders Langballe i BILLED-BLADET, som udkom torsdag den 22. april. Heri fortæller han om sin kamp for at komme tilbage til et nogenlunde normalt liv igen. En kamp, som blandt andet betød et brud med kæresten gennem 18 år, Anette Sønderby. Sammen har de to børn, som de nu deler fifty-fifty. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden