21. aug. 2018
Af Lisbeth Grube

Andrea fra De sjældne danskere: Overvældet over folks reaktioner

Andrea fra "De sjældne danskere".
Andrea fra "De sjældne danskere".
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
13-årige Andrea, som lider af en brutal muskelsygdom, vil gerne være med til at skabe forståelse. Derfor er hun med i ”De sjældne danskere” på TV 2.

Andrea på 13 er teenageren i TV 2-dokumentaren ”De sjældne danskere”, som følger fem børn, der lever med sjældne og livstruende sygdomme.

Andrea har Pompes sygdom, der nedbryder musklerne, og for at overleve skal hun have behandling på Rigshospitalet hver eneste uge.

Livsbekræftende historie

Alligevel får den seje teenager det bedste ud af hverdagen, og hendes livsbekræftende historie har vundet seernes hjerter.

- Jeg har fået mange positive reaktioner, og der er endda folk på gaden, som har stoppet mig for at sige, at det er sejt, at jeg er på TV. Det er meget overvældende, siger Andrea til BILLED-BLADET.

Håber at kunne skabe forståelse

- Jeg er med i programmet, fordi jeg synes, det kunne være fedt, hvis folk får en forståelse for, hvordan jeg har det. Uden at jeg altid behøver at fortælle det, siger Andrea.

Læs det store interview med Andrea, og få historien om hendes møde med idolet Rasmus Seebach i BILLED-BLADET nr. 34, der er på gaden torsdag.

Læs mere om: