21. feb. 2022
Af Karina Didriksen

Badehotellet: Derfor betyder løjtnantens breve alt for Amanda

Uwe Kiessling og Amanda med datteren Frida i "Badehotellet".
Uwe Kiessling og Amanda med datteren Frida i "Badehotellet".
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
I afsnit 3 af ”Badehotellet” fandt Amanda alle de breve, som hendes elskede løjtnant Kiessling havde sendt til hende siden 1941.

Det var en lykkelig Amanda, som i afsnit 3 af ”Badehotellet” fandt alle de breve, som hendes elskede løjtnant Uwe Kiessling havde sendt til hende, siden de så hinanden for sidste gang i 1941.

Det viste sig, at han havde mistet Amandas adresse, da han blev såret under krigen, og derfor havde sendt brevene til Andersens Badehotel. Men da han ikke hørte tilbage fra hende i to år, holdt han op med at skrive til hende.

- Han har sikkert håbet hver gang, at nu når brevet frem. Så han er da også en stædig rad, lyder det med et grin fra Amalie Dollerup, som fortæller, hvad Uwes breve betyder for Amanda.

- Håbet lever videre, og hun har fået en berettigelse til at kæmpe videre for at finde ham. Hun giver ikke op. Brevene er et bevis på, at Uwe har villet hende, og at det var ægte kærlighed. Men han nåede jo ikke at forlove sig med hende, som man skulle i gamle dage.

Havde en særlig forbindelse

Amanda ved endnu ikke, om hendes elskede løjtnant stadig er i live, men det var vigtigt for hende at kunne vise brevene til sin mor, Therese, som havde tvivlet på deres forbindelse.

- Amandas fornemmelse viser sig at være rigtig. Hun er stolt af, at hun har ret, og at hun og Uwe virkelig havde noget særligt sammen, som forældrene tvivlede på, forklarer Amalie Dollerup til BILLED-BLADET.

Amanda er dog ked af, at Uwe Kiessling heller ikke har modtaget hendes breve, og at han derfor ikke ved, at han har en datter.

- Hun elsker Uwe, så det vil betyde alt at finde ham og kunne fortælle, at han har en datter. Frida er jo hendes liv – hun har Badehotellet om sommeren, men resten af tiden må det være datteren, som fylder alt.

Læs mere om: