28. jan. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Badehotellet-forfatter får flot ærespris: Sådan fik han succes

Fie og Molly i Badehotellet
Fie og Molly i Badehotellet
Foto: Mike Kollöffel
Manden bag "Badehotellet" og mange andre seersucceser modtog torsdag aften en Årets Otto for hans flotte karriere.

Ventetiden er snart ovre, for om bare halvanden uge er der premiere på ottende sæson af ”Badehotellet”.

Det er igen forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, der står bag, og det er langt fra deres første succesrige samarbejde.

Samarbejde med bror og hustru

Siden 1980’erne har Stig Thorsboe skrevet medrivende tv-serier, og torsdag aften blev han hyldet under det årlige show Tvprisen, som denne gang afholdes digitalt.

Manuskriptforfatteren blev nemlig hædret med Årets Otto. Det er en ærespris, der gives til en person, hvis lange karriere i tv-branchen man ønsker at hædre.

Og 72-årige Stig Thorsboe har netop en lang og flot karriere bag sig. Foruden ”Badehotellet” står han også bag serier som ”Landsbyen”, ”Taxa”, ”Rejseholdet”, ”Krøniken” og ”Lykke”.

Da Stig Thorsboe var afsløret som vinder af årets ærespris, takkede han for prisen og benyttede lejligheden til at fortælle sin egen historie om, hvordan man skaber tv-serie:

”Det er meget nemt. Man tager en mor, og så siger man til hende, når man omkring de tyve år: ”Mor kunne godt tænke mig at være forfatter”. Så siger mor: ”Det er det mest åndssvage, jeg nogensinde har hørt, det har vi slet ikke tradition for i vores familie”. Således opmuntret tager man en bror, som heldigvis vil det samme. En sand kunstner. Men ham udvikler man og skriver de første serier, indtil han en dag vil lave nogle andre serier.

Så kigger man sig omkring i Danmarks Radios dramaafdeling. Der ser man så den unge, smukke og klogeste dramaturg, som tilfældigvis også har lyst til at være forfatter. Så hende gifter man sig med og derefter går alt som en leg. Og det har det gjort siden”, fortæller Stig Thorsboe om sit arbejdsliv, og i talen understreger han også vigtigheden af et godt samarbejde.

Og det har han i årenes løb haft med blandt andre sin bror, Peter Thorsboe, og hustruen Hanna Lundblad.

Læs mere om: