30. jan. 2022
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Badehotellet sæson 1: 5 ting vi (næsten) havde glemt

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/badehotellet1_0.jpg
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Vi varmer op til den nye sæson af ”Badehotellet”, og her kigger vi tilbage på nogle øjeblikke fra den allerførste sæson.

Snart begynder 9. sæson af ”Badehotellet”, og det betyder, at vi kan glæde os til sol, sommer og strandture hver mandag aften på TV 2.

”Badehotellet” fik premiere i 2013 og blev hurtigt meget populær hos tv-seerne.

For at varme op til den nye sæson kigger vi tilbage på nogle af de sjove, mindeværdige og dejlige øjeblikke fra ”Badehotellet” gennem tiderne.

Her kigger vi tilbage på nogle øjeblikke fra 1. sæson, der foregår i sommeren 1928, og hvor vi for første gang møder alle de ansatte og alle gæsterne på Andersens Badehotel ved Vesterhavet.

Advarsel! Hvis du ikke vil have afsløret, hvad der sker i 1. sæson af ”Badehotellet”, så skal du stoppe med at læse nu!

* Vi er kun fem minutter inde i første afsnit af første sæson, da et af seriens mest betydningsfulde øjeblikke sker. En tilsyneladende ”mindre” episode, hvor grosserer Madsen kører tre af Mortens høns ned. Men hvad vi ikke ved her, er, at dét øjeblik er startskuddet til en lang kamp mellem de to stædige alfahanner, som kommer til at ændre begges liv for altid.

* Efter de syv sæsoner, der har været sendt indtil videre, har man næsten glemt, at Andersens Badehotel engang blev drevet af den usympatiske Julius Andersen – som i første sæson kommer af dage på en noget særpræget måde. Han dør nemlig som følge af et stød, han får af hotellets nyindlagte elektricitet, mens han lurer på de kvindelige gæster i badet. Herefter må Molly overtage driften af hotellet – og alle de økonomiske udfordringer forbundet hermed.

* I det allerførste afsnit forestiller man sig slet ikke, at en romance vil komme til at spire mellem den (gifte) kvindebedårer Edward Weyse og kontorchef Aurlands hustru, den seriøse og dengang meget sundhedsfanatiske Helene, men i løbet af sommeren og den første sæson begynder en dybere forbindelse at blomstre mellem de to, og en affære tager sin begyndelse.

* Da vi første gang møder Amanda, er hun meget utilfreds over at skulle tilbringe sommeren på badehotellet, og hun vil meget hellere holde ferie med fest og drenge i Hornbæk end med familien ved Vesterhavet. Hvad man næsten har glemt, er, at hun i begyndelsen (ligesom Fie) også har et godt øje til Morten – dog nok mest for at trodse sin far…

* Da vi for første gang møder grev Ditmar i serien, bliver han afpresset af et tidligere herrebekendtskab, der truer med at afsløre hans seksualitet – og denne strid kommer faktisk til at betyde meget for mange af karaktererne. Sæson 1 afsluttes nemlig med, at Ditmars plageånd ved et uheld falder og dør under en konfrontation mellem de to. Da den afdøde bliver fundet, er Madsen overbevist om, at Morten er gerningsmanden, og han angiver ham til politiet. Derfor ender sæsonen med, at Morten flygter.

Følg med i den nye sæson af ”Badehotellet” fra mandag 7. februar kl. 20 på TV 2 – og se eller gense de tidligere sæsoner af ”Badehotellet” på TV 2 PLAY.

Læs mere om: