27. maj. 2023
Af Karina Didriksen

Badehotellets Amanda: Derfor taler jeg så godt tysk

Amalie Dollerup som Amanda i "Badehotellet".
Amalie Dollerup som Amanda i "Badehotellet".
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Amalie Dollerup knoklede for at få genopfrisket det tyske sprog, så hun kunne tale det flydende som Amanda i ”Badehotellet”.

Amalie Dollerup imponerer i ”Badehotellet”, når hun taler flydende tysk i rollen som Amanda i sæson 8, men det har også krævet mange timers forberedelse.

- Jeg har haft tysk i gymnasiet, men det er sidste gang, at jeg beskæftigede mig med det. I denne sæson har Amanda skullet tale fuldstændig flydende tysk, så jeg har øvet mig utroligt meget, fortæller Amalie Dollerup til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Jeg har haft en underviser på, som jeg selv har fundet, men heldigvis var det nogle replikker, som var skrevet på dansk og så oversat, så jeg skulle ikke improvisere – bortset fra to steder i mine telefon-sekvenser, hvor jeg selv har puttet lidt ekstra på, og så endte det faktisk med at komme med.

Fik ros af løtjnanten

Amalie Dollerup taler tysk, når Amanda har scener med den charmerende løjtnant Uwe Kiessling, og hun har fået ros af den tyske skuespiller bag rollen, 34-årige Anton Rubtsov.

https://imgix.billedbladet.dk/foto_-_mike_kolloffel_tv_2_10.jpg
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

- Amanda taler virkelig meget på tysk i denne sæson og med lange sætninger, men Anton kunne godt se, at jeg blev bedre og fik det nemmere ved det. Han har simpelthen været så god og sød, siger Amalie Dollerup med et stort smil og tilføjer:

- Det var jo ikke hans opgave at lære mig tysk, men i sidste afsnit har jeg nogle snørklede sætninger, hvor jeg bare tænkte ”hvordan kommer jeg igennem det”. Anton sagde bare ”hvor er det flot!” og ”du kan godt”, så han var god til at coache mig og minde mig om, at jeg kan godt.

Læs mere om: