10. mar. 2022
Af Karina Didriksen

Badehotellets forfattere afslører: Sådan bliver sæson 10

"Badehotellet" på TV 2.
"Badehotellet" på TV 2.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Fans af ”Badehotellet” må vente to år på at se den allersidste sæson, men til gengæld lover seriens forfattere, at der bliver masser at glæde sig til.

Fans af ”Badehotellet” er vant til, at der kommer en ny sæson hvert år, men desværre må de over én million seere nu væbne sig med tålmodighed.

Der kommer til at gå to år, før Amanda, Weyse og alle de andre elskede karakterer vender tilbage på Andersens Badehotel. Til gengæld lover seriens forfattere, Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, at sæson 10 bliver værd at vente på.

- Vi går benhårdt efter at lave otte afsnit, og vi håber, at seerne fokuserer på de otte afsnit i stedet for, at de skal vente et år mere, og at det er sidste sæson, siger Hanna Lundblad til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Da vi spurgte spillerne, hvad de ville sige til den løsning med otte afsnit til næste år, så sagde alle ”det er en god idé”. Alle har en god fornemmelse i maven og glæder sig til det. Det synes vi også, at seerne skal gøre.

Springer et år frem

”Badehotellet” kommer til at slutte med sæson 10, og den kommer til at foregå i 1946 – et år efter, at vi tog afsked med Amanda og løjtnanten i flygtningelejren.

- Vi sprang jo fire år i tiden mellem sæson 8 og 9. Vi føler ikke, at de historier, der er sat i gang, har brug for, at der bliver sprunget i tid, tværtimod skal der kun være det år, som vi plejer at springe, forklarer Stig Thorsboe og tilføjer:

- Der er masser af ting, der ikke er løst og stadig er åbne. Der er ikke bundet nogen sløjfe på Otilia og Aurland, og grev Ditmars historie er heller ikke lukket. Han er stadig en mærket mand, som er kommet tilbage fra en kz-lejr. Hvordan er forholdet til hans mor nu, og hvordan er forholdet mellem Molin og Madsen, hvis deres veje nogensinde skulle krydses igen?

Forfatterparret glæder sig til at bruge det næste års tid på at skrive sæson 10. Optagelserne starter først i 2023.

- Vores fokus er at slutte serien skidegodt, og der har vi flere muligheder, som vi skal gå og simre lidt over, siger Stig Thorsboe med et smil.

I BILLED-BLADET nr. 10, der er på gaden torsdag den 10. marts, kan du læse om sæsonafslutningen af ”Badehotellet”, om den kommende sæson 10 og et interview om Amanda og løjtnanten.

Læs mere om: