14. feb. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Badehotellets Weyse afslører: Derfor tilgiver seerne mig altid

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/foto_-_mike_kolloffel_tv_2_24_2.jpg
Hr. Weyse er noget helt for sig, men uanset hvad han har gjort og udsat sin kone for, er det som om, at seerne bliver ved med at holde af ham. Skuespiller Jens Jacob Tychsen har et godt bud på, hvorfor det er sådan.

Siden seerne mødte hr. Weyse for første gang i 1928 i ”Badehotellet”, har han været noget helt for sig.

Den berømte skuespiller har en utrolig evne til at sætte sig selv i fokus og glemme folk omkring ham. For eksempel i sommeren 1945, da hans svenske datter Sarah ferierer på Andersens Badehotel, og det går i den grad ud over hans søde hustru, Helene.

Weyse er som et barn

Han glemte også alt om hende i sæson 6, da han hyggede sig på værelset med to unge studiner.

- Jeg tror, at folk køber det og holder af ham alligevel, fordi han er som et barn og ikke helt kan gøre for det og straks fortryder og får dårlig samvittighed. Men det handler også om, hvilken karakter man har, fortæller Jens Jacob Tychsen og fortsætter:

Folk blev rasende

- Da hr. Frigh pludselig blev betaget af Kitty, oplevede Bjarne Henriksen, hvordan folk blev rasende på ham. Hvad bildte han sig ind over for sin søde kone? Det er dybt mærkeligt, når man tænker på, hvad Weyse har gjort, men det er nok, fordi Frigh er den, han er, og man køber Weyse, fordi han er et barn.

Hidtil har fru Helene haft en tendens til at se gennem og tilgive Weyse mindre flatterende sider, men her i sæson 9 er der meget, der tyder på, at hun er ved at have fået nok af hans selvoptagethed og enorme interesse for Sarah.

Man kan se, hvordan det går ægteparret hver mandag i "Badehotellet" på TV 2.

https://imgix.billedbladet.dk/foto_-_mike_kolloffel_tv_2_32_1.jpg
Helene
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Læs mere om: