Lørdag, 6. marts 2021 - af Helle Skram de Fries

Britt Bendixen giver den gas med udendørs danseundervisning

Britt Bendixen.

Britt Bendixen.

Foto: Lars H. Laursen.
Den 79-årige Vild med dans-dommer trodser kulden og rykker sin danseklub udendørs.
Blæsten var bidende koldt, da BILLED-BLADET lørdag 6. marts mødte Britt Bendixen foran Grøndal MultiCenter i København NV.  
  Her plejer hun at husere indendørs med klubben "Bendixen Dans", hvilket naturligvis ikke har været muligt under corona-restriktionerne. Restriktionerne blev 1. marts blev lempet, så 25 personer man må samles til udendørs sport. Det gav Britt Bendixen den ide, at hendes sportsdansere så kunne træne udendørs.  

Uden dansegulv

- Det er en ny disciplin ”Urban latin” med latindanse. Det kan godt trænes udendørs, selv om man ikke har et decideret gulv, forklarer Britt Bendixen.

De unge mennesker, der dansetrænede foran centeret, er ikke hvem som helst.

Det er meget dygtige konkurrencedansere med kæmpe danseglæde, stor koncentration og store ambitioner. På fotoet står Britt foran de dygtige dansere sammen med sportschef og instruktør Micki Chow og hjælpetræner Ilona Sak. -Reglen for sportsdansere er, at det er tilladt at danse med sin faste partner uden at bære mundbind, men man skal bære mundbind, når man ikke danser, forklarer Britt Bendixen.  
Foto: Lars H. Laursen.
  Nogle af pigerne er kommet helt fra Hviderusland bare for at danse – samtidig med, at de går i dansk gymnasium.  

Nød at træne sammen igen

Tydeligt var det også, hvor meget de dygtige unge nød endelig at kunne træne sammen igen – og se hinanden. Kulden generede dem ikke – de dansede bare endnu mere energisk. - De er simpelthen så dygtige, og det er skønt at se dem igen, lød det rosende fra Britt Bendixen. Her instruerer hun det unge par Amanda Hartvig-Wedebye og Valdemar Anker-Petersen.   
Foto: Lars H. Laursen.
 

Positivt og livsbekræftende

Britt Bendixen lyste også selv af glæde over igen at kunne undervise sine sportsdansere. - Men det er altså sportschef Micki Chow, der er 1. lærer, pointerede Britt Bendixen.   
Foto: Lars H. Laursen.
  Midt i corona-trætheden var det så positivt og livsbekræftende at se så meget glæde og eneri. Både hos de unge dansere og deres begejstrede 79-årige danselærer.  
  - Jamen jeg har det bestemt også godt lige nu, forsikrede Britt Bendixen med et stort smil.   
     

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden