7. jul. 2015
Af Juliane Olsen

B.S. Christiansen er stolt af sine medicinfrie piger

B.S. Christiansen sammen med pigerne fra programmet; Nathalie Gaardboe, Camilla Schütt Nielsen, Mille Møller og Eva Gebauer.
B.S. Christiansen sammen med pigerne fra programmet; Nathalie Gaardboe, Camilla Schütt Nielsen, Mille Møller og Eva Gebauer.
Birger Storm / BILLED-BLADET
Den tidligere elitesoldat B.S. Christiansen fryder sig over, at pigerne fra ”BS & recepten på lykke” stadig er medicinfrie to år efter, at kameraerne er slukkede.

Den 62-årige tidligere elitesoldat B.S. Christiansen fik succes med sit forsøg på at gøre fire unge kvinder fri for antidepressiv medicin i TV 2-programmet ”BS & recepten på lykke”, der blev sendt for to år siden.

I de otte udsendelser blev kvinderne udfordret psykisk og fysisk i samarbejde med psykolog, psykiater og diætist således, at de langsomt kunne trappe ud af deres medicin og stadig i dag lever et liv uden piller.

- Det nytter at handle. Det vil sige, at man tager fat i problemerne ét ad gangen og begynder at løse dem. Det er jo oftest summen af den samlede belastning, der gør, at folk går ned psykisk, siger B.S. Christiansen i et interview med BT.

LÆS MERE: B.S. Christiansen om Ridderkorset: Det kom bag på mig

Samfundet forvalter medicin forkert

Den tidligere elitesoldat forklarer, at han ikke er modstander af antidepressiv medicin, som han mener, kan være en stor hjælp i en vanskelig periode for den enkelte.

Til gengæld synes B.S. Christiansen, at samfundet forvalter medicinen med for løs hånd, og at medicinen ikke løser årsagen til den psykiske lidelse men kun lindrer symptomerne.

Læs mere om: