Lørdag, 13. januar 2018 — af Majken Munk

Christian fra Årgang 0 har fået kørekort

Christian Elhauge
Christian Elhauge
Foto: NIels Åge Skovbo
Til juli fylder Christian Elhauge fra ”Årgang 0” 18 år. Det betyder, at han må køre bil, og faktisk har han allerede anskaffet sig kørekortet.

Hver tirsdag er det på TV 2 igen muligt at følge livet for de tre teenagere Rachel, Stephanie og Christian, der medvirker i dokumentarserien ”Årgang 0”. De er nu nået til deres 17. År, hvor gymnasiet, fester og tanker om, at myndigheden venter kun et år forude.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Terminsprøve og to køreprøver

I juli fylder Christian Elhauge 18 år og er myndig. Det fører blandt andet stemmeret, SU og muligheden for at tage kørekort med sig. Sidstnævnte kan Christian Elhauge dog allerede sætte flueben ved.

- Det var en kæmpe lettelse. Jeg bestod teori med det samme, og så dumpede jeg første køreprøve, men så bestod jeg i andet hug, fortalte han til BILLED-BLADET ved årets Reality Awards.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Nye regler

Med de nye regler om, at det er muligt at tage sit kørekort som 17-årig så længe, at der er en erfaren billist ved ens side, har gjort, at Christian Elhauge kunne tage sit kørekort.

- Først når jeg bliver 18, må jeg køre helt alene, fortalte han.

Desuden fortæller Christian Elhauge, at det er muligt at følge med i hans vej til kørekortet, når TV 2 næste år sender udsendelsen om de tre ”Årgang 0”-børns 18. Leveår.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden