5. jul. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Dans nye liv efter Hjem til gården: Nu har jeg tid til familien

Dan fra "Hjem til gården". 
Dan fra "Hjem til gården".
Foto: Lotta Lemche/TV 2
Selvom Dan Lorenzen ikke fik mange dage i "Hjem til gården", har oplevelsen forandret hans liv. Han har fået et nyt liv og fået mere tid til sin familie.

Sidste søndag blev kokken Dan Lorenzen fra ”Hjem til gården” kørt væk i ambulance med mistanke om en blodprop.

Heldigvis var det ikke så alvorligt, for årsagen til de voldsomme smerter skyldtes en muskelforstrækning.

Dan: Jeg er ærgerlig

Dan kom tilbage til gården og de andre beboere, men der gik ikke længe, før han traf valget om, at smerterne i armen gjorde det umuligt for ham fortsat at være en del af konkurrencen.

- Jeg er ærgerlig over, det skete. Jeg synes, jeg var en rigtig god del af den gård, men den skade ødelagde både mit drive og også mine muligheder for at avancere, fortæller Dan til BILLED-BLADET.

Han blev rørt, da han skulle sige farvel til de andre beboere.

- Jeg blev ret overrasket over, at jeg blev så følelsesladet, da jeg skulle sige farvel. Jeg blev berørt af, at de blev så kede af, jeg skulle hjem. Det rørte mig, og det var lidt hårdt.

Dan: Ville hellere selv tage beslutningen

Men der var ikke nogen vej uden om for Dan, som havde så mange smerter i armen, at han ikke kunne bruge den ordentligt. Derudover var han også bange for, hvilke konsekvenser det ville få for hans liv derhjemme, hvis skaden i armen blev forværret.

- I løbet af natten besluttede jeg, at jeg ikke ville fortsætte i konkurrencen, for jeg kom for at kæmpe med næb og kløer. Jeg vidste, at mine kammerater på gården ville lade mig blive, fordi de syntes, det var synd for mig. Men jeg ville ikke blive på grund af medlidenhed. Det er et spil, når alt kommer til alt, og jeg synes, det var federe at gå, inden nogen blev utilfredse med, at jeg fyldte og tog pladsen fra nogle andre. Jeg ville hellere selv tage beslutningen, fortæller Dan om overvejelserne bag sin afsked med ”Hjem til gården”.

https://imgix.billedbladet.dk/dan.jpg
Dan med kæresten Pernille og deres to døtre.
Foto: Privat

Dan: Familien er det vigtigste

Selvom han ikke nåede at være en del af konkurrencen i lang tid, har den haft stor betydning. Dan er i gang med en livsstilsændring, og så har han også droppet arbejdet som kok – og det til stor glæde for familien.

- Dengang jeg meldte mig til programmet, var det for at lære noget mere om mig selv og finde ud af, at jeg var god nok. Jeg har længe været en arbejdsnarkoman med savklinger på albuerne og fokuseret på penge og prestige, og det har kostet mig mange venskaber. Det blev klart for mig inde på gården. Når man skræller alting af, er familien og mine børn det vigtigste for mig. Jeg savnede mine børn sindssygt meget inde på gården. Jeg savnede ikke arbejdet, men min familie.

- Da jeg kom hjem, sagde jeg mit arbejde op, og så skyndte jeg at melde mig ind på studiet. Nu læser jeg til skolelærer og er hjemme hver eftermiddag. Mine børn er meget glade. Nu har jeg tid til dem, fortæller en glad Dan, der er kæreste med Pernille og har tre børn på 12, 11 og fire.

Læs mere om: