Søndag, 28. juni 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Præsten Peter vandt Hjem til gården: Mit liv er forandret

Peter fra "Hjem til gården"
Peter fra "Hjem til gården"
Foto: Lotta Lemche/TV 2
Der er sket meget, siden Peter Viuff sidste år vandt "Hjem til gården" på TV 2.

Det er godt et år siden, at præsten Peter Viuff sejrede i den afgørende tvekamp mod Tom og kunne kalde sig for vinder af tredje sæson af ”Hjem til gården” på TV 2.

Han vandt en halv million, men pengene er langtfra det eneste, han har fået ud af at være med i programmet.

– Når du er på en gård og kun får grød og ikke bliver forstyrret af sociale medier, så bliver der plads til ånd og ting, du havde glemt. Den oplevelse med, at man finder frem til fede værdier, tror jeg, man bliver afhængig af, fortæller Peter Viuff til BILLED-BLADET. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Peters nye job

De seks uger, som optagelserne varede, har med andre ord haft en kæmpe betydning for præsten, og hans liv har taget en helt ny drejning.

– Det er seks uger, der forandrer ens liv. For mit eget vedkommende forandrede mit liv sig, for jeg var præst. Jeg tænkte, der ville komme en shitstorm, fordi jeg var med i programmet, men der skete det modsatte. Jeg blev ringet op af folk, der tilbød mig præstejobs, og jeg blev kimet ned, om jeg ville holde foredrag. Det sker stadig.

Da Peter Viuff meldte sig til programmet, var han præst ved Aarhus, men siden har han fået nyt embede.

– Jeg fik power til at blive provst. Jeg vil næsten sige, at det var ”Hjem til gården”, der gav mig det sidste stød, fortæller Peter Viuff, der er blevet provst i Malt Provsti, som ligger i Vejen Kommune. Både han og hans kone kommer fra egnen, så de kender begge området.

Fremtiden er på plads 

Foruden det nye liv vandt Peter Viuff en halv million kroner, og dem har han fundet noget fornuftigt at bruge på.

– Jeg har jo en gård, som jeg har haft i 34 år, og der har jeg renoveret stuehuset. Vi bor i embedsbolig, så gården bliver lejet ud, men det er min fremtidige pensionistbolig. Der hører også 22 tønder land til, som er forpagtet ud, fortæller Peter Viuff om planerne for fremtiden.

Indimellem mødes han stadig med de andre deltagere fra ”Hjem til gården”, og de holder også kontakten på Facebook. Søndag aften var det et nyt hold deltagere, der rykkede ind på gården, og Peter Viuff følger den nye sæson. 

– Jeg kan ikke lade være med at se det, men det gør lidt ondt ikke at være med, fortæller han om den store oplevelse, det var at være med i programmet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden