Søndag, 3. juli 2022 — af Karina Didriksen

Danske Magnus Cort vandt bjergtrøjen: Derfor er det så stort

Magnus Cort.
Magnus Cort.
Foto: Mikael Rieck
Den danske cykelrytter Magnus Cort kunne lørdag iklæde sig den prikkede bjergtrøje efter anden etape af Tour de France i Danmark.

Jublen var stor, da den danske cykelrytter Magnus Cort lørdag den 2. juli kunne iklæde sig den eftertragtede, prikkede bjergtrøje i Tour de France i Danmark.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 29-årige bornholmer er den første dansker 10 år, som har fået den prikkede bjergtrøje. Det er ikke sket, siden Michael Mørkøv den 1. juli 2012 kørte sig i prikker.

Magnus Cort fik trøjen på tourens 2. etape, som blev kørt fra Roskilde til Nyborg.

- Det er kanonstort både at tage trøjen, men også at jeg skal køre i den prikkede trøje i Danmark på 3. etape. Jeg er virkelig glad for, at planen lykkedes. For mig er det kæmpestort, det er som en sejr, lød det ifølge TV 2 fra Magnus Cort. 

Foto: Mikael Rieck

Det bliver fantastisk

Magnus Cort kører for holdet EF Education-EasyPost, og han sikrede sig den prikkede trøje efter 72,5 kilometer på toppen af Côte d'Høve Stræde.

Nu glæder han sig til, at han skal køre i den ikoniske trøje på 3. etape, der skal køres søndag den 3. juli fra Vejle til Sønderborg kl. 13.15.

- Det bliver rigtig stort. Det glæder jeg mig meget allerede rigtig meget til. At komme i udbrud og tage trøjen var også stort, og det bliver lige så stort at få lov til at køre i den. Det bliver helt fantastisk, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden