Torsdag, 4. marts 2021 - af Laura Dalgård Hansen

De sjældne danskere: Derfor skal Niels ikke pakkes ind i vat

Niels med sine forældre Esben og Anette
Niels med sine forældre Esben og Anette
Foto: Søren Jul Lamberth
Anette og Esben, som er forældre til Niels fra "De sjældne danskere", går meget op i, at sønnen trods sin genfejl skal lære at klare sig selv.

”De sjældne danskere” er tilbage med en ny sæson, og torsdag aften kan man for første gang møde Niels på tre år og hans forældre.

Han er født med den yderst sjældne genfejl Adams Oliver-syndrom, og i Niels’ tilfælde betyder det, at han mangler noget af sine ene fod og har meget små fingre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Niels er en sej dreng

Indimellem kan der ske uheld, men ellers er genfejlen ikke noget, der sætter begrænsninger for Niels. Han er en sej lille dreng, der kaster sig hovedkulds ud i ting og kæmper stædigt.

Hans forældre Anette og Esben går meget op i ikke at hjælpe Niels for meget, for han skal lære at klare sig selv. Og det kan han sagtens.

– Vi har prøvet ikke at beskytte ham for meget fra starten af. Vi vil ikke pakke ham ind i vat, selv om han har nogle udfordringer, så vi har ladet ham gå i gang med det, han har lyst til, og ladet ham finde sine egne løsninger, siger Esben i et interview i BILLED-BLADET.

Selvfølgelig hjælper forældrene, hvis tøjet driller, eller det kniber med at få skoene på. Men de venter for det meste, indtil Niels selv beder om hjælp.

– Vi var engang til et foredrag med en børneopdragelsesekspert, som virkelig sagde noget, der ramte os, og som alle forældre formentlig kan bruge til noget: ”Hver gang man gør noget for sine børn, som de egentlig godt selv kan finde ud af, siger man indirekte til dem, at de ikke selv gør det godt nok.” De ord prøver vi at leve efter, og det har altså givet rigtig gode resultater, understreger Esben.

Man kan læse hele interviewet med Niels’ forældre i BILLED-BLADET nr. 9, der er på gaden nu. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden