28. maj. 2021
Af Majken Munk

Derfor betyder Lego alverden for Rune og Kim

Kim og Rune fra "Lego Masters"
Kim og Rune fra "Lego Masters"
Foto: Martin Høien
Lego-klodser har fyldt meget hos Kim og Rune fra barnsben. For Rune har det særligt været en måde at skabe en historie.

Hjemme hos Kim og Rune i Hvidovre har massevis af Lego-klodser hjemme.

De er begge to vokset op med klodserne og bruger meget tid på at bygge med dem – og de er gode til det. Evnerne viser de blandt andet frem i TV 2-programmet ”LEGO Masters”.

Fra barndommen

For far Kim er Lego noget, der har fulgt ham hele livet.

- Jeg har altid været fascineret af Lego. Jeg havde jo Lego som barn og har leget meget med Lego, men så er det gået i glemmebogen. Vi har altid sagt, at hvis vi fik en knægt, skulle vi have fat i Lego igen. Vi havde allerede inden, han kom til verdenen, samlet Lego sammen hen ad vejen, siger Kim til BILLED-BLADET.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho3417_1.jpg
Udover Kim og Rune bygger Linda også med Lego. Far, søn og mor er alle medlemmer af Lego-foreningen Byggepladen.
Foto: Martin Høien

Han og hustruen Linda tog ofte i Tivoli, hvor de på et Lykkehjul vandt Lego, som var med til at begynde deres store samling af klodser.

Sin egen historie

For sønnen Rune har Lego også fulgt med ham siden barndommen.

Han er vild med Lego, fordi det gav ham muligheden for at finde på de historier, som han havde svært ved at skrive ned i skolen.

- Jeg har altid som lille været fascineret af Lego, fordi jeg kunne lave mine egne historier. Jeg kunne være superhelt den ene dag, og så kunne jeg være ninja den anden. Jeg kunne lave mine egne scener, og hvis jeg ikke gad det mere, kunne jeg bare skille det ad og bygge noget nyt.

- Jeg har aldrig været den helt store indenfor dansk sprog og skrivning, så det var sådan, jeg kunne lave mine historier på. Det fangede mig, siger Rune til BILLED-BLADET.

Kim og Rune er nået til semifinalen, hvor de skal kæmpe om en finaleplads. Se med når ”LEGO Masters” vises på TV 2 fredag klokken 20.00.

GALLERI: Kim og Rune fra LEGO Masters har bygget Parken

Læs mere om: