Torsdag, 5. november 2020 - af Helle Skram de Fries

Derfor måtte Annette Heick ikke få et marsvin for sine forældre

Annette Heick.

Annette Heick.

Foto: Dan Mariegaard
Som alle andre børn ville lille Annette gerne have et marsvin, men forældrene sagde nej.
Enebarnet Annette Heick, der i dag er 48, fik skam ikke alt, hvad hun pegede på.   Da hun som barn pegede på et marsvin som ønskekæledyret, satte forældrene Keld og Hilda Heick hurtigt en stopper for det ønske. Det blev mødt med et stort nej.
 

Vild allergi

- Jeg er helt vildt allergisk overfor marsvin, fortæller 74-årige Hilda Heick, der er aktuel i ”Vild med dans” sammen med Michael Olesen.  
Foto: Hanne Juul
  - Det opdagede jeg, dengang Kelds 12 år yngre lillesøster fik et marsvin. Efter det kunne vi slet ikke være i det hjem, fortæller Hilda Heick til BILLED-BLADET.   - Det samme skete hos Kelds soldaterkammerat. Vi sås i mange år med ham og hans kone, men da deres børn fik marsvin, kunne vi ikke komme der.  

Kunne ikke trække vejret

- Vi prøvede et par gange, men det gik ikke. Jeg kunne slet ikke trække vejret. Så måtte vi være hos os, når vi skulle ses, husker Hilda.   Så da Annette, som mange andre børn, gerne ville have et marsvin, måtte Keld og Hilda skuffe deres datter.   

Kunne ikke gå i cirkus

- Der er andre allergier, jeg er vokset fra med alderen. I en årrække kunne jeg heller ikke gå i cirkus. Efter fem minutter måtte jeg forlade teltet. Sådan er det ikke i dag. Men marsvin – dem tåler jeg ikke.  

Puddelhund gik fint

Efter marsvinet fik Kelds søster en puddelhund, og det gik fint.   - Derfor har Keld og jeg altid haft puddelhund, forklarer Hilda.   Siden hun var barn, har Hilda Heick også lidt af astma.  

Et pust morgen og aften

- Astma får jeg medicin for. Et pust om morgenen og et pust om aftenen, så går det fint. Når Michael og jeg træner, så kan jeg mærke min astma på vejrtrækningen lige i starten, men jeg skal bare blive ved, så går det over.  
Foto: Hanne Juul
  - Det er faktisk rigtig godt at motionere – det kan jeg kun anbefale.   

Et dårligt liv

- Før jeg tog med Keld ud at synge, arbejdede jeg i mange år hos firmaet Lundbeck. Dengang var min astma så slem, at jeg ind imellem måtte melde mig syg. Det var jeg rigtig ked af – og jeg kunne ikke få en ekstra pensionsordning, fordi jeg blev registreret som et ”dårligt liv” af forsikringen. Da jeg så kom med Keld ud at spille, tog jeg mig sammen en dag og sagde til forsikringen, at jeg altså var sund og rask.  
Foto: Søren Lamberth
 

Endelig et godt liv

- Så skulle jeg gennem en masse undersøgelser – og SÅ blev jeg registreret som ”et godt liv”. Det var jeg jo glad for. Og bortset fra min astma-medicin, får jeg kun vitaminpiller. Det er jeg meget taknemmelig for. Der er mange på min alder, der får alverdens piller.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 

Sjov med Michael

Så Hilda Heick værdsætter sit gode helbred, og glæder sig over, at det også holder fint til at være med i ”Vild med dans”.    - Det er skønt og uddordrende, og Michael og jeg har det sjovt sammen.  
 
Foto: Hanne Juul

 

Annette Heick har for længst tilgivet sine forældre det med marsvinet. Sammen med farmand Keld støtter hun sin danseglade mor og har været i studiet for at heppe.  
 
Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden