29. jul. 2020
Af Niels Burgos

Det sidste ord: Bent Fabricius-Bjerre blev inden sin død interviewet til tv

Bent Fabricius-Bjerre
Foto: Lars Horn
Interviewet skulle opbevares på Det Kgl. Bibliotek til efter Fabricius-Bjerres død - og bliver nu sendt på TV 2.

Bent Fabricius-Bjerre medvirkede inden sin død i et interview med tv-vært Mikael Bertelsen. Optagelserne, der er opbevaret i Det Kgl. Biblioteks arkiv, bliver nu redigeret sammen til en udsendelse, som vises på TV 2 og TV 2 PLAY mandag den 3. august.

I tvivl om sin betydning

- Bent Fabricius-Bjerre var en af de første, jeg kontaktede, da jeg fik ideen om at gemme samtaler med store personligheder for eftertiden. Han svarede hurtigt tilbage, at han syntes, det var en "spændende og sjov idé". Han var i tvivl om, hans liv nu også ville få en større betydning for kulturarven, men det var jeg ikke, og under forberedelserne blev jeg taknemmelig og rørt over al den musik og underholdning, han har givet os, siger Mikael Bertelsen.

Mikael Bertelsen - der er gift med Malou Aamund - kunne dog ikke have forudset, at der skulle gå så forholdsvist kort tid, siden interviewet blev lavet og sendt til opbevaring på Det Kgl. Bibliotek, til det kunne komme frem og blive til en tv-udsendelse.

Flere store danskere

Programmet er et af flere interviews med store danskere, der har haft en væsentlig betydning, som Mikael Bertelsen i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek producerer til TV 2. Noget af det særlige ved programmerne er, at de først vises efter hovedpersonens død - som jo kan indtræffe adskillige år efter optagelserne. Det faktum giver samtalerne en karakter af et offentligt farvel, hvor programmets hovedperson får det sidste ord, kan dele tanker om livet og give os et ærligt indblik i personens vigtigste livserfaringer, sejre og fortrydelser.

Læs mere om: