28. jun. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Drama i Hjem til gården: Sådan har Dan det nu

Dan fra "Hjem til gården". 
Dan fra "Hjem til gården".
Foto: Lotta Lemche/TV 2
Dan fra "Hjem til gården" kom på sygehuset på grund af mistanke om en blodprop. Det var heldigvis ikke så alvorligt, men forskrækkelsen var stor, og nu har Dan ændret sit liv.

Søndag aften blev der knoklet igennem i ”Hjem til gården” på TV 2, og det hårde fysiske arbejde fik pludselig dramatiske konsekvenser for kokken Dan.

Han og de andre beboere havde blandt andet kæmpet med en hestefold hele dagen, men Dan følte også, at han havde energi til at hugge noget af alt det brænde, som beboerne havde brug for til blandt andet at kunne lave mad.

Dan frygtede en blodprop

Men efter en times tid fik han lavet en forkert bevægelse, og det gav en skarp smerte i det venstre bryst, og det blev værre i løbet af natten.

- Da jeg vågner om morgenen har jeg en stikkende smerte, og det summer i min arm, fortæller Dan til BILLED-BLADET.

Flere i hans familie har haft hjerteproblemer, da de var på samme alder som Dan, og han bliver bange for, at det er alvorligt.

- Jeg bilder mig selv ind, det nok er en blodprop, og så bliver jeg mere og mere bange. Jeg tager fat i en tilrettelægger, og så knækker det for mig. Jeg får nok et panikanfald, og der bliver hurtigt ringet efter en ambulance, forklarer Dan.

Blev meget lettet

På sygehuset bliver både hans lunger og hjerte grundigt undersøgt, men de finder ikke noget. Dan får i stedet for at vide, at han formentlig har fået en muskelforstrækning.

- Jeg blev meget lettet, fortæller han.

Han blev udskrevet sent om aftenen og kom tilbage, da de andre beboere var på vej i seng. Dan overnattede derfor i en af kæmperhytterne, inden han genså de andre beboere om morgenen.

Dan har ændret sit liv

Oplevelsen har gjort stort indtryk på Dan, der på grund af forskrækkelsen har ændret sit liv.

- Jeg er jo en stor fyr, og det har jeg kæmpet med hele mit liv. Min kæreste og jeg har startet en bevægelse, der hedder ”Den fede kamp”. Det er en livsstilsændring, som man kan følge på vores hjemmeside og Facebook og Instagram, hvor vi deler vores liv på godt og ondt.

- Det går rigtig godt. Vi begyndte den 13. maj, og vi har indtil videre tabt 7-8 kilo hver. Jeg vejede 130 kilo, da jeg var inde på gården, og nu vejer jeg 122.

En stor del af årsagen til, af Dan har lagt sit liv om, er, at han gerne vil blive gammel for sine tre børn.

- Jeg mistede min mor i marts måned. Hun døde rigtig ung, og det har jeg ikke lyst til. Jeg kan ikke bære tanken om, at mine børn skulle miste mig så tidligt, fortæller Dan, der har en søn på 12 og to døtre på 11 og fire.

https://imgix.billedbladet.dk/dan.jpg
Dan med kæresten Pernille og deres to døtre.
Foto: Privat

Læs mere om: