29. okt. 2022
Af Karina Didriksen

Esben Dalgaard lever med uhelbredelig kræft: Derfor ser han optimistisk på fremtiden

Esben Dalgaard.
Esben Dalgaard.
Foto: Gregers Overvad
Skuespilleren Esben Dalgaard er ramt af modermærkekræft og sætter fokus på den forfærdelige sygdom som vært på TV 2’s ”Knæk Cancer Live”-show.

Der blev vendt op og ned på Esben Dalgaards liv, da han sidste forår fik konstateret modermærkekræft. En kræftform, som han tilbage i 2012 var blevet raskmeldt for.

Den 46-årige skuespiller lever i dag med uhelbredelig kræft, der har spredt sig, men som bliver holdt nede med immunterapi. Det betyder, at han kan leve et helt almindeligt liv og samtidig sætte fokus på den forfærdelige sygdom.

Det gør han blandt andet som vært på det store ”Knæk Cancer Live”-show på TV 2 lørdag den 29. oktober sammen med Louise Wolff.

- Jeg havde ikke fire sekunders overvejelser, fra jeg blev spurgt, til jeg sagde ja. Især, fordi jeg selv er ramt af kræft, siger Esben Dalgaard til BILLED-BLADET og tilføjer:

- Det er også en kæmpe gave at få en værtstjans sammen med Louise Wolff. Jeg har i lang tid kigget efter værtsroller, fordi jeg tænkte, at det kunne være sjovt, og jeg har det jo godt, modtager min behandling og arbejder. Jeg har ikke haft en sygedag, og jeg har haft sygdommen i over et år.

Vil ikke bekymre sig

Esben Dalgaard har valgt at se optimistisk på tilværelsen og fremtiden og håber, at han kommer til at leve i mange år endnu.

- Jeg kan også vågne op og have tudefjæs, men jeg forsøger at stå ud af sengen med den tilgang til tilværelsen, at jeg ikke vil bekymre mig om i morgen. Jeg vil være til stede i nuet og nyde de små ting, understreger Esben Dalgaard og tilføjer:

- Jeg kommer nok til at dø på et tidspunkt, men det bliver med kræften og ikke af den. Det er jo en uhelbredelig sygdom, men den behandling, jeg får nu, stiller mig til udsigt, at jeg kommer til at leve med den, indtil jeg bliver en gammel mand og ikke skal være her længere. Det ville være dejligt.

Esben Dalgaard bor til daglig på Amager med sin hustru Charlotte og deres datter Alberte på 10 år. Derudover har han datteren Olivia på 17 fra et tidligere forhold.

Læs mere om: