Onsdag, 1. februar 2023 — af Liz Rørsig

Et tv-program gav Lene Beier et særligt indspark: Fik mod til åbent at fortælle en personlig historie om en svær tid

Lene Beier 
Lene Beier 
Foto: Hanne Juul
Lene Beier blev inspireret af de unge i “Det fede fællesskab” til at være åben om en personlig historie og en kamp, der til sidst lykkedes.

Lene Beier har i “Det fede fællesskab” foruden værtsrollen en “mor-funktion” for de fem unge i TV 2-programmet. Lenes rolle er at hjælpe deltagerne med at få styr på det nye fællesskab og snakke med dem undervejs. TV 2-værten er vild med programmet og de unge mennesker, som gav hende inspiration til at være åben om en personlig fortælling. Historien om at føle sig anderledes og have svært ved at passe ind har hun selv haft tæt på livet. Én af sønnerne trivedes nemlig i en lang periode ikke i skolen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fandt modet

– Jeg lærte af deltagernes mod i “Det fede fællesskab”, for de er modige ved at medvirke i eksperimentet på tv og fortælle, hvorfor de har det dårligt psykisk. Så Anders og jeg fandt modet til at fortælle om vores søn, fordi det er vigtigt at kunne tale om børn og unge, der har det skidt. Ellers lider de i stilhed, og de skal vide, at der findes en vej ud af ensomheden, fortæller Lene Beier til BILLED-BLADET. 

Lene Beier og Anders gjorde alt for at hjælpe sønnen, men det var en svær, uigennemskuelig og langsom proces, indtil det lykkedes at finde de rigtige rammer og et nyt fællesskab. 
TV 2-værten er for nylig blevet ambassadør for AskovFonden, der udvikler sociale løsninger for udsatte mennesker. Hun vil især gerne rette fokus på ensomme børn og unge, som har det svært, og gøre systemet mere gennemskueligt – også for de pårørende. 
Læs mere i det store interview med Lene Beier i BILLED-BLADET nr. 5, der er på gaden den 2. februar 2023.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden