Mandag, 20. marts 2023 — af Catja Klarskov

Først til verdens ende-brødre mistede deres far til kræft: Derfor fik de pludselig behov for at rejse ud i verden

Tue og Asger Ammundsen 
Tue og Asger Ammundsen
Foto: Nikolaj Preisz/TV 2
Brødrene Asger og Tue fra “Først til verdens ende” mistede deres far til kræft. Pludselig fik de behov for at rejse ud i verden og skrive deres egen historie.

Brødrene Tue og Asger Ammundsen, fra det populære rejseprogram “Først til verdens ende” på TV 2, har en tung bagage med sig i livets rygsæk. I en ung alder mistede de nemlig deres far, da han tabte kampen mod kræften.

De sidste par år har derfor for alvor udfordret brødrene, og de har oplevet, hvad ægte sorg, tungsind og modgang vil sige.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Både da de som ganske unge var vidne til deres fars hårde sygdomsforløb, men også da de skulle lægge ham i graven og efterfølgende forsøge at skabe sig en ny hverdag og fortælling uden ham.

Forløbet modnede de to unge drenge, der alt for tidligt blev revet ud af barn- og ungdommens uskyld og ukuelig optimisme. Det deler 21-årige Asger i premiereafsnittet på “Først til verdens ende”.

Her fortæller han samtidig, hvorfor tabet af deres far er en af årsagerne til, at de meldte sig til programmet.

– Jeg vil gerne have en fed oplevelse, hvor jeg kan komme hjem og fortælle om alt det, vi har gjort, og alle de mennesker vi har mødt. Jeg vil ændre fortællingen om Asger fra ham, der mistede sin far og var ked af det rigtig længe. Ændre historien til at være ham, der turde det her og faktisk havde det rigtig fedt sammen med sin lillebror, forklarer han i programmet.

21-årige Asger Ammundsen og 20-årige Tue Ammundsen. 
21-årige Asger Ammundsen og 20-årige Tue Ammundsen.
Foto: Terkel Thorsen/TV 2

Brødrenes motivation er at opleve så meget som muligt, og derfor ønsker de at være afhængige af andre menneskers hjælp mest muligt. De er nemlig overbeviste om, at de får de største oplevelser ved at være opsøgende.

I aftenens afsnit blev kapløbet fløjtet i gang fra New York City, hvorefter Asger, Tue og de fire andre par satte kurs mod 1. etapes checkpoint. Nemlig jazzmusikkens højborg – New Orleans.

Du kan følge kapløbet og de fem pars mange spændende møder og oplevelser i tredje sæson af “Først til verdens ende”, der bliver sendt hver mandag klokken 20:00 på TV 2 og på TV 2 Play.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden